Veselko Gabričević: Andro Vlahušić je prevario mene i sve umirovljenike ovog grada

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Predsjednik stranke umirovljenika Veselko Gabričević s gradonačelnikom Frankovićem posjetio je još uvijek neizgrađeni dom umirovljenika ispod OB Dubrovnik jer je upravo danas predan glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole.

Gabričević je komentirao odnose s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem kojega je HSU podržavao dok je bio na čelu grada.

- Dao sam potporu u prošlom mandatu gradonačelniku Vlahušiću upravo na obećanju da će se izgraditi dom za umirovljenike. Međutim, on nije prevario samo mene, prevario je sve umirovljenike ovog grada i taj dom nije izgrađen do današnjeg dana. Ne samo da nije izgrađen dom, nego nije ni dokumentacija prikupljena. Imao je gospodin osam godina na raspolaganju i niti dokumentaciju nije završio. Sad sam gotovo siguran da će se ovo realizirati u potpunosti i da će umirovljenici u Dubrovniku dobiti dom koji zaslužuju - kazao je Gabričević.

Obrazložio je zašto HSU pruža potporu Frankoviću na predstojećim izborima.

- Želim napomenuti da se gospođa Muratti nije nikome prodala za nekakve škude. Ona podupire HDZ i gospodina Frankovića za gradonačelnika. To je odluka gradskog odbora Dubrovnika kao i potpora mene osobno i središnjice HSU-a. Mi smo prepoznali onaj dio programa koji se odnosi na umirovljenike i naši zahtjevi s kojima smo išli prema gradonačelniku su u programu i sigurni smo kako će se u narednom periodu realizirati kao što smo zajednički planirali - pojasnio je on obrativši se Frankoviću.

- Želim vam uspjeh i gotovo sam siguran da ćete uz potporu svih umirovljenika dobiti povjerenje građana i da ćete nastaviti obnašati dužnost gradonačelnika svima nama na zadovoljstvo - poručio je on.

Gabričević je još govorio o svom odnosu s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

- Trebalo je poboljšati i materijalno stanje umirovljenika. Tada je bilo razgovora da se umirovljenici, koji imaju do 3500 tisuće kuna mirovine, oslobode u potpunosti participacije za dopunsko zdravstveno osiguranje, to jeste da će taj dio razlike Grad preuzeti na sebe. Bilo je tada i riječi o gradnji doma u Gružu, naznake su bile da će se on graditi, međutim, on nije građen u to vrijeme nego je građen u mandatu ovog sadašnjeg i budućeg gradonačelnika - zaključio je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

A.Čakić

MODERAN, SUVREMEN I PROSTRAN Umirovljenici će dobiti još jedan dom koji će biti financiran europskim sredstvima

Popularni Članci