VESELI NAS OTVARANJE Priprema se i taraca od Cele, povijesna jezgra spremna je za posjetitelje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Nacionalnog stožera popuštanje mjera u županiji. 

Dubrovački ugostitelji pripremaju se za otvaranje kafića koji imaju vanjske prostore. Tako je u Uvali Lapad danas bilo radno jer su mnogi ugostitelji požurili iskoristiti lijepo vrijeme da urede svoje tarace. Također, i u povijesnoj jezgri pripremaju se stolovi i stolice. Popularni kafić Cele uređuje vanjski prostor gdje će mnogi posjetitelji, Dubrovčani, ali i turisti ako dođu, s radošću popiti svoju prvu kavu nakon četiri mjeseca koliko su kafiću bili zatvoreni.

GLANCAJU SE TARACE Dubrovački ugostitelji se pripremaju za otvaranje (FOTO)

Podsjetimo, za šire dubrovačko područje, odnosno Grad Dubrovnik te općine Janjina, Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle dozvoljava se rad otvorenih terasa u ugostiteljskim objektima, ali se radno vrijeme ograničava od 7 do 19 sati. 

Mjere će stupiti na snagu u ponedjeljak 12. travnja i trajati do nedjelje 25. travnja kada će se ponovno razmatrati s obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj ćemo se tada nalaziti.

Zabrana rada terasa ostaje na snazi za područje doline Neretve, kao i općine Orebić, Trpanj te jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli.
Mjerama i dalje nisu obuhvaćeni otok Lastovo ni otok Mljet.

Popularni Članci