VELIKO PRIZNANJE ZA DUBROVČANE Ovi ljudi spasili su 36 migranata (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Godišnje priznanje  Plava vrpca Vjesnika dodijeljeno je jučer, u prostorijama Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku, etvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik. Radi se o zapovjedniku ophodnog broda tip „B“ Sveti Duje, Vedranu Crniću, upravitelju stroja Mati Batinoviću, te mornarima Ivanu Šutalu i Ivanu Deliću.

Radi se o policijskim službenicima koji su tijekom obavljanja nadzora morske granice EU s Turskom u sklopu Frontex-ove misije „Poseidon 2020“, u veljači 2020. godine spasili 36 migranata, o čemu možete više pročitati OVDJE.
 
Naime, na inicijativu Pomorske večeri Prvog programa Hrvatskog radija, predložena su četiri policijska službenika, a Sindikat pomoraca Hrvatske nominirao ih je u momčadskoj konkurenciji Plava vrpca Vjesnika 2020.
 
Policijski službenik Ivan Delić nastavlja svoju službu na moru, te već u subotu, 27. veljače odlazi u novu Frontexovu misiju.
 
"Ovim putem želimo mu mirno more i sretan povratak kući, a svoj četvorici policijskih službenika čestitamo na osvojenom prestižnom priznanju." - napisali su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Popularni Članci