'VEĆ JE PRVIH DESETAK LETOVA ZA SAD RASPRODANO' Otvorena konferencija ASTA-e u Dubrovniku (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Dubrovnik je ugostio godišnju konferenciju Američkog udruženja savjetnika za putovanja (ASTA), koja je okupila više od 100 agenata i članova ovog udruženja.

Konferencija je otvorena danas u hotelu Valamar Lacroma, a trajat će do nedjelje. Gradonačelnik Mato Franković nakon otvaranje je rekao kako je današnji dan velik za Dubrovnik.

- Došao je prvi kruzer, otvorili smo ASTA konferenciju. Za par tjedana ide prvi let iz Sjedinjenih američkih država. Inače, ASTA je nakon Domovinskog rata među prvima donirala novce za obnovu Dubrovnika i treba im se ponovo na tome zahvaliti. - rekao je Franković

Kazao je kako ova konferencija puno znači za turizam, dodajući da je prvih desetak letova iz SAD-a rasprodano, ali je pozvao i sugrađane na cijepljenje.

Dotaknuo se dolaska British Airwaysa napomenuvši da se očekuje dogovor između Velike Britanije i Europske Unije oko Covid putovnica. Činjenica da British danas počinje letjeti prema Splitu, ističe, "ne govori o tome da su pregovori zapeli".

Dodao je Franković i kako su neki kritički govorili o promociji na američkom tržištu ili njegovim pismima britanskim dužnosnicima, a "da sad vidimo kako se to isplatilo".

Direktorica dubrovačke turističke zajednice Ana Hrnić navela je da je ova konferencija odlična promocija za Dubrovnik i Hrvatsku, istaknuvši kako je SAD drugo najzastupljenije naše tržište.

- Naši napori su urodili plodom. - dodala je.

Predsjednik HTZ Kristijan Staničić pojasno je kako su pojačane marketinške aktivnosti u Europi i SAD-u, te kako je Hrvatska prepoznata kao sigurna destinacija. Apelirao je da se građani cijepe u što većem broju, naglasivši kako očekuje 60 posto turističkog prometa od 2019. godine.

Državna tajnica za turizam Sadra Herman također je istaknula kako se Hrvatska dobro pripremila za sezonu i da su sad jako dobra predviđanja njezinog nastavka.

Na otvaranju je sudjelovao i predsjednik ASTA-e Zane Kerby.

- Drago nam je biti ovdje i prenijet ćemo Amerikancima ono što ova destinacija može ponuditi. Amerikanci vole jesti, piti i sve više uzimaju izlete, a istraživanja pokazuju da im u koroni najviše nedostaju izleti. Mi ćemo im reći koliko je Dubrovnik odlična destinacija. - riječi su Zane Kerbyja.

ASTA predstavlja najveću organizaciju putničkih agenata na svijetu, a glavni ciljevi njihove godišnje konferencije, koja se svake godine održava u drugoj zemlji, uključuju promociju turističkih destinacija, edukaciju američkih agenata u prodaji te intenziviranje turističkog prometa gostiju s područja SAD-a kroz razvoj i prodaju složenih turističkih proizvoda.

Službeni organizatori konferencije su ASTA i AmCro Travel Agency uz partnerstvo Elite Travel i HIT Dalmatia, a konferenciju su podržali i Hrvatska turistička zajednica, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Hotel Rixos Premium Dubrovnik, American Airlines i Dolphin Friends.

Popularni Članci