UŽELJELI SE POSLA Trebinjski portal piše kako njihovi građani očekuju brzi povratak u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Trebinjski portal Trebinje live piše o temi Trebinjaca zaposlenih u Dubrovniku.

Piše tako Trebinje live da su evidenciju  trebinjskog zavoda za zapošljavanje punili i Trebinjci koji su radili u Dubrovniku. 

Jedan broj njih je nakon zatvaranja granica ostao raditi u susjednojzemlji, ali najviše ih se vratilo kući. Neki su uzeli godišnje odmore, a kada su ih iskoristili, poslodavac ih je otpustio, uz obećanje da će ih zvati da se vrate kad bude posla.

Ima i onih koji su na čekanju, a neki su ponovo dobili poziv da dođu u Dubrovnik. Bilo je i Trebinjaca koji su na početku krize ostali u susjednom gradu, ali pošto je epidemija virusa zatvorila mnoge objekte i na primorju, bili su prisiljeni da se vrate, pa su, prema propisanim mjerama u RS, boravili u karanteni u trebinjskom Domu učenika.

– U firmi u kojoj sam radila svi radnici koji su ostali živjeti u Dubrovniku i dalje rade, a mi koji smo otišli uglavnom smo iskoristili odmore i privremeno ostali bez posla. Većini nam je rečeno da ćemo se vratiti kad se situacija smiri. – priča jedna Trebinjka koja je svakodnevno putovala iz Trebinja na posao u susjednu državu.

Nakon popuštanja mjera u BiH i Hrvatskoj, situacija s radnicima iz Hercegovine se polako mijenja. Već se jedan broj radnika vratio na poslove u tim zemljama, a najveći broj očekuje da će od 1. lipnja ponovo biti posla za njih, piše Trebinje live.

Popularni Članci