UZ BOK GUNDINCIMA I ČAGLINU Zaslužuje li Dubrovnik biti na ovoj listi?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Na današnjoj sjednici Vlade, točnije njenom zatvorenom dijelu, bit će imenovani povjerenici za gradove i općine u kojima nije donesen proračun za ovu godinu.

Podsjetimo, vijećnici Gradskog vijeća iz dva puta nisu uspjeli izglasati proračun Grada Dubrovnika, premda je on proglašen najboljim u Hrvatskoj budući da predviđa preko 10 tisuća kuna po glavi stanovnika. Zbog neizglasavanja, Dubrovnik očekuju prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće, a Vlada će danas imenovati povjerenika koji bi trebao raspolagati gradskim novcem u sljedeća tri mjeseca. Podsjetimo, taj iznos ne smije biti veći od prihoda ostvarenih u prva tri mjeseca 2014. godine. Zbog neizglasavanja na čekanju su brojni projekti poput izgradnje pročistača za vodu ili nadogradnje Osnovne škole Lapad, a građani su ostali bez brojnih socijalnih mjera i subvencija, poput onih za Zračni most i cestarinu.

Dubrovnik je jedini grad s preko 40 tisuća stanovnika na listi na kojoj su se našle uglavnom manje općine i gradovi, a to su:

Grad Rab

Grad Pag

Grad Hvar

Grad Omiš

Grad Korčula

Grad Novi Marof

Grad Sveti Ivan Zelina

Grad Zlatar

Općina Kukljica

Općina Rugvica

Općina Milna

Općina Petlovac

Općina Čaglin

Općina Strahoninec

Općina Lumbarda

Općina Gundinci

Popularni Članci