UTD RAGUSA u postupku predstečajne nagodbe, po starom zakonu, znatno povoljnijem za tvrtke

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nagodbeno vijeće HR02 u sastavu Suzana Budišćak Kupčinec kao predsjednik vijeća te Jasna Mulalić i Elizabeta Banić kao članovi vijeća u postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom UTD RAGUSA d.d. iz Dubrovnika, na temelju članka 50. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi  donijelo je 21. kolovoza Rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad dubrovačkom tvrtkom UTD RAGUSA d.d. 

'UTD RAGUSA d.d. podnijela je FINA-i 14. kolovoza 2015. godine Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Društvo je dostavilo svu potrebnu dokumentaciju FINI čime su ispunjeni svi uvjeti propisani Zakonom te je sukladno odredbi članka 50. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi Nagodbeno vijeće donijelo Rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe. Za povjerenika predstečajne nagodbe imenovan je Marko Lonac iz Dubrovnika, a ročište za utvrđivanje tražbina zakazano je na dan 19. studenog 2015. godine u 11 sati u Zagrebu,' rekao je direktor društva Igor Jurišić.

Dodao je kako je otvaranjem postupka predstečajne nagodbe na dan 21.kolovoza 2015. godine UTD RAGUSA d.d. je uspjela otvoriti i provoditi predstečajnu nagodbu po starom zakonu koji je znatno povoljniji za tvrtke jer je po njemu moguće postići znatno povoljnije nagodbe sa vjerovnicima nego što bi se postiglo primjenom novog zakona koji će se početi primjenjivati od 1. rujna. 2015 godine.

Popularni Članci