'

USVOJENO IZVJEŠĆE ČISTOĆE Franković: "Naš grad je najčišći u Europi! Može se jesti s poda!"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika usvojen je Prijedlog zaključka o prihvaćanju godišnjeg izvješća o poslovanju Čistoće d.o.o. za 2023. godinu.

Raspravu je otvorila vijećnica Anita Bonačić Obradović i problematizirala pitanje odlagališta otpada Grabovica. Podsjetila je na potrebu sanacije Grabovice i vjerojatnosti koja će uslijediti, a to jest da CGO Lučino razdolje tada neće biti gotov. Bonačić Obradović je pitala i u kojem je stanju danas Čistoća, na pola mandata sadašnje direktorice. 

"Čistoća će posredstvom Grada Dubrovnika kupiti velike kompaktore koji će se puniti na Grabovici, nakon što svaki bude napunjen šleperom će biti odvoženi na lokaciju gdje će se zbrinjavati otad. Osmislili smo cijeli scenarij i znamo  što radimo, problema neće biti. Građani neće financijski patiti i troškovi odvoza otpada neće pasti na njihova leđa", rekao je Franković. 

Zatim se osvrnuo na stanje u Čistoći. 

"Čistoća je značajno povećala broj korisnika i prihode od toga. Tu je napravila veliki iskorak, u redovitijoj kontroli jedan značajan broj ljudi koji nisu plaćali usluge, danas ih plaćaju i tu se danas stvaraju prihodi. Čistoća ima adekvatan broj radnika na ulici, angažmanom strane radne snage i dalje imamo čist grad. Svi oduvijek hvale grad da je čist, i tako je i danas. Unatoč tim enormnim količinama otpada, a svakim ga je danom sve više i više, naš grad je najčistiji grad ne samo u Hrvatskoj, nego bih se usudio reći i u Europi. Može se jesti s poda!", rekao je Franković. 

Franković je najavio i kako se planira povećanje plaća zaposlenicima komunalnih društava, pa tako i djelatnicima Čistoće. 

Gradski vijećnik Maro Kristić, i sam zaposlenik Čistoće, istaknuo je kako Čistoća ima problem s voznim parkom, navodeći kako to gradsko društvo nema mogućnost, kao Libertas, koristiti EU fondove za nabavu vozila. 

"Još jedna stvar koje je žalosna jest da strani radnici, koji jako vrijedno rade, često žive u puno boljim uvjetima nego naši sugrađani koji tu rade", rekao je Kristić i dodao kako je potrebno povećati plaće zaposlenicima Čistoće.

Popularni Članci