NIJE FOTOMONTAŽA Uređeni parking Gradac zaista izgleda fenomenalno! (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarovic/DD
Radovi na parkingu Gradac skoro su pri kraju. Riječ je o prostoru koji je konačno dobio prijeko potreban adekvatan izgled.

Riječ je o investiciji koju je tvrtka Sanitat provela iz vlastitih sredstava, obuhvaćena je ukupna površina od 2.400 metara kvadratnih. Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom  projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak, koje su pred potpisivanje ugovora javnosti pobliže i predstavile sam projekt.

Izmijenjena je podloga platoa s takozvanim dekorativnim betonom uz adekvatno niveliranje. Plato parkirališta je ozeljenjen uz nadogradnju postojećih nasada. U središnjem dijelu platoa formiran je zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom hrasta i česvine. Broj parkirališnih mjesta na prostoru površine 1761,37 četvornih metara ostao je isti kao prije.

U postupak javne nabave uključile su se ukupno tri tvrtke s našeg područja te je od njih odabrana ekonomski najpovoljnija ponuda, ona tvrtke Texo Molior d.o.o. iz Cavtata. Ugovor za ovaj projekt je vrijedan 3.359.712,18 kuna + PDV.

"Netko bi rekao da je fotomontaža, zar ne ?

Danas sam vidio kako su moji politički konkurenti pričali o tome jesmo li i koliko smo napravili. Ono što mogu reći jest kako nam nitko ne može opovrgnuti cijeli niz projekata koje smo realizirali. Pogledajte samo parking Gradac kako izgleda danas u odnosu na ono kako je izgledao posljednjih 50 godina. Vjerujem da se vidi razlika. I naravno, parking će i dalje biti isključivo i jedino za građane Grada Dubrovnika jer su nam upravo oni, kao i tijekom cijelog mandata, na prvom mjestu." - napisao je gradonačelnik Mato Franković na svojem Facebooku o ovom projektu.

Popularni Članci