UKRAJINKA 'POPLJUVALA' DUBROVČANE Proputovala sam pola svijeta, ali nigdje nisam vidjela takvu nepristojnost!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Wikipedia
Jedna je ukrajinska turistkinja na poznatoj turističkoj stranici tripadvisor.com kritizirala Dubrovčane zbog njihove, kako kaže, nepristojnosti.

Kako je navela, Dubrovnik je oduvijek htjela vidjeti te joj se sam grad jako svidio, ali ne i ljudi.

'Bile smo zatečene grubošću svake pojedine osobe koju smo srele, osim jednog konobara koji je radio u restoranu gdje smo ručale. Možda jer su znali kako smo gosti s kruzera koji će tu kratko biti, možda zato što smo žene ili što je s nama bilo petero djece, ali svaki trgovac ili prodavač karata bio je neraspoložen,' tvrdi turistkinja te dodaje kako njeni prijatelji i ona sama nikada nisu doživjeli takvu nepristojnost premda su proputovali pola svijeta.

'Nigdje se nismo susreli s takvom grubošću, pa čak ni u Moskvi koja je po tome poznata,' tvrdi te dodaje kako su tijekom svog kratkog boravka u Dubrovniku kupili manje suvenira i hrane no što to običavaju.

Srećom, ispod navedene teme o navodnoj nepristojnosti Dubrovčana javili su se brojni turisti koji se nisu složili s njenim mišljenjem pa su kazali kako su u Dubrovniku imali izuzetno pozitivna iskustva s lokalnim stanovništvom. Međutim, iako u manjini, javili su se i oni koji su kazali kako su čuli kako Dubrovčani znaju biti jako grubi, pogotovo prema gostima s kruzera.

Popularni Članci