Uklonjena diskriminirajuća i nezakonita 'pravila ponašanja' Rixos Libertasa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nezakoniti, diskriminirajući i potpuno nebulozni natpisi s pravilima ponašanja uklonjeni su s kupališta ispod hotela Libertas Rixos, za koje hotelska kuća od rujna prošle godine koristi koncesiju otvorenog tipa. 

'Pravila ponašanja' kojima se svima osim gostima hotela Libertas Rixos od ove sezone zabranjuje korištenje kupališta (Kačuo) odstranjena su.

Pravila su otrgnuta s dva mjesta na kupalištu, a preostali su tek prazne table.

Kako je Dubrovački dnevnik već pisao primjedbje na 'pravila', kojima se Dubrovčanima zabranjuje ležanje na zidu, unošenje hrane i pića, pa čak i igranje društvenih igara, dala je i Dubrovačko-neretvanska županija, davatelj koncesije. 

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam, pomorstvo poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić izdvojio je nekoliko spornih pravila koja su grubo kršenje Ugovora o koncesiji. 

Praćenje i provođenje Ugovora o koncesiju vrši Povjerenstvo za praćenje, a koje je sukladno Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama osnovala Županijska skupština. Dok se čeka odluka Povjerenstva (koje ima ovlasti i da raskine ugovor odnosno Hotelu oduzme koncesiju) netko je nadležne preduhitrio.  

Popularni Članci