test

U restoranu poznatog chefa dobili račun od 300.000 kuna: Ne znam što je skandaloznije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Račun od 37.000 funti, što je oko 330.000 kuna, iz novog, londonskog restorana poznatog turskog chefa Salt Baea izazvao je raspravu na internetu.

Cijene u restoranu Nusr-Et Steakhouse London kuhara Nusreta Gökçea, poznatijeg kao Salt Bae, šokiraju posjetitelje otkako je novi restoran otvoren prije nešto više od mjesec dana.

Kupci su prethodno izrazili svoje zgražanje zbog cijene od 44 funte (390 kuna) za četiri Red Bulla. Hrana je još skuplja, a poznati chefov tomahawk odrezak obložen zlatom košta 850 funti odnosno 7500 kuna. 

Međutim, četvero posjetitelja ostalo je šokirano nakon što su dobili račun od 37.023 funte, prenosi Index. 

"Ovo je jednostavno nečuveno ...", opis je na Redditu uz račun. 

Mišljenja korisnika Reddita su podijeljena.

"Nisam siguran što smatram skandaloznijim, da ovo mjesto naplaćuje astronomske cijene za kvalitetan jelovnik iz puba ili da postoje ljudi uvjereni da je ovo zapravo dobra kuhinja", komentirala je jedna osoba.

"Dnevna pljačka. Barem s Michelinom znate da naplaćuju visoke iznose, a ovo bi koštalo 37 puta manje”, poručio je drugi. 

Međutim, neki su sugerirali da kupci nisu mogli očekivati ​​da će račun biti znatno jeftiniji, s obzirom na cijene na jelovniku.

"Kako je to nečuveno, ako idete u restoran s finom kuhinjom, a ne znate matematiku, kako je to problem restorana? Samo se pokušavate izvući nakon što ste postali idioti", "Niste slučajno tri puta naručili najskuplju marku vina na svijetu. Možete guglati njihov jelovnik i sve su cijene ispisane na njemu", neki su od komentara.

Najnoviji Gökçeov steakhouse njegov je 15. restoran, a osim Londona posluje i u gradovima poput New Yorka, Los Angelesa, Istanbula...

Popularni Članci