U LIPNJU DOLAZE KRUZERI Dubrovnik će posjetiti brodovi MSC Cruisesa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Dubrovnik bi prvi kruzer trebao doći u lipnju

Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa, je rekao: „Danas imamo jasniju sliku koje europske destinacije i luke će biti otvorene početkom ljeta i to smo u potpunosti primijenili u našem prvom nizu novih i ažuriranih itinerera za nadolazeću sezonu kako bi gosti mogli rezervirati svoj odmor s punim povjerenjem. Čitav tim MSC Cruisesa i ja se radujemo što ćemo dočekati naše stalne i nove goste na jednom od naših brodova koji će ploviti ovog ljeta te što ćemo im imati priliku pružiti nezaboravan, opuštajući i, povrh svega, siguran odmor.“

„Osim toga, siguran sam da ćemo u narednim tjednima biti u mogućnosti dodatno obogatiti neke od objavljenih itinerera te uključiti više brodova kako se luke i turističke destinacije, naročito u Španjolskoj i Francuskoj, budu otvarale za brodove i posjetitelje.“

U nastavku slijedi popis potvrđenih itinerera MSC Cruisesa za ovo ljeto, a koji su sada dostupni za rezervacije.

Tri broda na zapadnom Mediteranu će posjećivati Italiju i Maltu

MSC Grandiosa će nastaviti ploviti svojim sadašnjim 7-noćnim itinererom posjećujući talijanske luke: Genovu, Civitavecchiju (Rim), Napulj, Palermo te Vallettu na Malti. Ovom itinereru će biti pridodane španjolske luke Valencia i Barcelona čim bude potvrđena njihova dostupnost.

MSC Seaside će započeti s plovidbom 01.05. isplovljavajući iz Genove i posjećujući nove luke – Sirakuzu na Siciliji i Taranto u Apuliji uz uplovljavanje u Civitavecchiju (za posjet Rimu) i Vallettu na Malti. Brodski itinerer će biti obogaćen francuskom lukom Marseille čim se potvrdi njezina dostupnost.

Vezano uz brod MSC Seaside, pored niza zaštićenih izleta osmišljenih za ovaj itinerer, MSC Cruises će predstaviti i poseban doživljaj na privatnoj plaži u Tarantu, ekskluzivno za goste ovog broda. Dan proveden na plaži važan je dio ljetnog odmora, a gosti broda MSC Seaside će imati priliku opustiti se na pješčanoj plaži uz bistro Jonsko more.

MSC Seashore će se krajem 7. mjeseca pridružiti floti MSC Cruisesa i postati najnovijom perjanicom, a od 01.08. do 31.10. će nuditi 7-noćna krstarenja posjećujući talijanske luke Genovu, Napulj i Messinu, Vallettu na Malti, Barcelonu u Španjolskoj te Marseille u Francuskoj.

Tri broda na istočnom Mediteranu će posjećivati Italiju, Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru

MSC Cruises će u nadolazećoj ljetnoj sezoni rasporediti tri broda u ovu popularnu regiju uz različite itinerere istočnim Mediteranom s ukrcajnim lukama: Trst, Venecija i Bari u Italiji te Atena u Grčkoj. Brodovi će posjećivati neke od najljepših grčkih otoka, Kotor u Crnoj Gori te Dubrovnik i Split u Hrvatskoj. 

MSC Orchestra će zaploviti 05.06. uz mogućnost ukrcaja u Veneciji subotom ili Bariju nedjeljom, a zatim će posjećivati grčke otoke Krf i Mykonos te Dubrovnik u Hrvatskoj.

MSC Splendida će započeti s plovidbom 12.06. s ukrcajem u Trstu subotom ili Bariju utorkom, a uplovljavat će u Dubrovnik (Hrvatska), Krf (Grčka) i Kotor (Crna Gora).

Ponudu krstarenja istočnim Mediteranom zaokružit će MSC Magnifica koja plovi od 20.06. s ukrcajem u Veneciji nedjeljom, Bariju ponedjeljkom i Pireju (Atena) srijedom, a posjećivat će još i grčki otok Mykonos te Split u Hrvatskoj.

Sjeverna Europa

Krstarenja Ujedinjenim Kraljevstvom za domaće goste

Perjanica flote, MSC Virtuosa, će svoju inauguralnu sezonu provesti ploveći Ujedinjenim Kraljevstvom od 20.05. uz ponudu mini krstarenja iz Southamptona i posjećujući Portland u Dorsetu na Jurskoj obali. Od 12.06. će ploviti 7-noćnim itinererom iz Southamptona s ukrcajem u Liverpoolu, Greenocku za Glasgow uz uplovljavanja u Portland i Belfast u Sjevernoj Irskoj. Ova krstarenja su namijenjena samo britanskim gostima. Rezervacije su otvorene za cijepljene i necijepljene goste, a svi će se testirati prije ukrcaja.

Njemačka, sjeverna Europa

S obzirom na trenutnu neizvjesnost ponovnog otvaranja njemačkih luka, MSC Cruises je odlučio odgoditi početak ljetne sezone za brodove koji isplovljavaju iz luka ove zemlje do 15.06.

Istovremeno, MSC Cruises je danas najavio da će Kiel (Njemačka) biti matična luka brodu MSC Seaview koji će zaploviti 19.06. i na toj ruti zamijeniti prethodno planirani brod MSC Virtuosa.

Dodatno, planirano je da MSC Preziosa zaplovi 21.06. iz Hamburga (Njemačka), a MSC Musica 20.06. iz Warnemundea (Njemačka), ako se njemačke luke otvore.

Tri broda će ploviti 7-noćnim ili dužim krstarenjima s itinererima do norveških fjordova ili baltičkih prijestolnica, prema trenutnom planu plovidbe.

Gosp. Onorato je dodao: “Izuzetno smo ponosni što smo u mogućnosti ponuditi našim gostima i partnerskim putničkim agencijama sve veći izbor za odmor na krstarenju u nadolazećoj ljetnoj sezoni uz niz različitih destinacija diljem Mediterana i Europe. Plovit će jedni od najinovativnijih i najmodernijih brodova u našoj floti. Kako bi gosti što lakše i sigurnije došli do naših brodova, svi itinereri će obuhvatiti i dodatne luke ukrcaja. MSC Cruises će samo na Mediteranu ponuditi svojim gostima do 15 ukrcajnih luka.“

„Iako ovi brodovi predstavljaju samo dio naše flote, uključuju dva najnovija dragulja – MSC Virtuosa i MSC Seashore koji su se floti pridružili ove godine. Njihova prisutnost u sljedećoj fazi ponovnog početka plovidbe predstavlja naše vjerovanje u konstantnu privlačnost krstarenja kao načina odmora. Upravo smo zato potvrdili naše planove za novogradnje u narednim godinama i radujemo se postupnom povratku na more naše čitave flote u sljedećim mjesecima koji vode u zimsku sezonu.“

Gospodin Onorato je zaključio: „Gosti koji imaju vaučere izdane za krstarenja otkazana zbog pandemije strpljivo su čekali sigurnije informacije o tome koji će brodovi ploviti i gdje. Zadovoljstvo mi je najaviti da se sada s punim povjerenjem mogu radovati izvanrednom odmoru na moru na brodovima MSC Cruisesa tijekom ljetnih mjeseci i predstojeće zimske sezone.“

MSC Cruises je također potvrdio otkaz svih karipskih krstarenja s polaskom iz američkih luka do (i uključujući) 30.06.2021. godine.

Gosti s rezervacijama krstarenja na koje utječu navedene promjene će biti kontaktirani od strane svoje putničke agencije ili MSC Cruisesa.

Fleksibilni uvjeti rezervacije vrijedit će za sve rezervacije potvrđene do 31.05.2021. (https://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Fleksibilna-Rezervacija.aspx)

Više informacija o zdravstveno-sigurnosnim mjerama na brodovima MSC Cruisesa potražite na: https://www.msckrstarenja.com/hr-hr/MSC-Zdravstvene-I-Sigurnosne-Mjere.aspx

Itinereri sezone zima 2021/2022

Potpune detalje o MSC Cruises-ovom programu za sezonu zima 2021/2022 potražite na poveznici: https://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Cruise-Deals/MSC-Otvorena-Prodaja-Zimska-Krstarenja.aspx

MSC CRUISES

Popularni Članci