test

U Lazaretima održana radionica „Dubrovnik za digitalne nomade – godinu dana kasnije“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas na razgovoru-radionici „Dubrovnik za digitalne nomade – godinu dana kasnije“ održanom u 5. lađi kompleksa Lazareti. Događaj je održan u sklopu Europskog tjedna freenlancera, godinu dana nakon prve konferencije digitalnih nomada održane u Dubrovniku u vremenu uvođenja vize za digitalne nomade i početka revolucije u ovoj vrsti turizma.

Radionici su nazočili i direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, Tanja Polegubić iz tvrtke partnera Saltwater Nomads, potom predstavnici ugostiteljskih objekata, vlasnici smještajnih kapaciteta i tvrtki s djelatnošću u turizmu koji žele saznati više o ovoj vrsti posjetitelja te promidžbenim ponudama svojih usluga dati svoj doprinos daljnjem razvoju i održivosti inicijative. Video vezom javili su se osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury te digitalni nomadi koji su boravili u Dubrovniku ovog proljeća u sklopu projekta „Dubrovnik nomad in residence“, a ovom prilikom osvrnuli su se na vrijeme provedeno u Gradu i izrazili svoja razmišljanja i prijedloge za budućnost Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade.

Zamjenica Tepšić osvrnula se ovom prilikom na proteklu godinu i napore koji su u međuvremenu napravljeni na razvoju projekta.

- Grad je odlučan u namjeri da ovaj projekt ide dalje, vjerujem da je HGK i svi drugi pomoći i dati potporu u pronalasku zajedničkih prostora za stanovanje, kao i onih za rad na daljinu. Daljnji cilj nam je poboljšati komunikaciju s lokalnom zajednicom kako bismo što više podigli svijest o mogućnostima koje postoje kako za njih, tako i za destinaciju.

Naglasila je kako je 2020. bila iznimno teška, 2021. je donijela blago olakšanje, a izrazila je želju za potpunim oporavkom u 2022., a time i veći broj dolazaka digitalnih nomada. Direktorica TZGD prezentirala je aktivnosti implementirane kroz proteklih godinu dana, a Tanja Polegubić predstavila je „Dubrovnik nomad in residence – case study“ tvrtke Saltwater Nomads.

Prisutni predstavnici gospodarskih subjekata javili su se za riječ sa svojim prijedlozima, pitanjima te je usuglašeno kako će se poraditi na dodatnoj edukaciji svih zainteresiranih o mogućnostima i koristima razvoja ove vrste turističke ponude u Gradu Dubrovniku. Također, zbog dogovoreno je kako će natječaj za dostavu ponuda i popusta namijenjenih digitalnim nomadima biti kontinuirano otvoren za prijave.

Podsjetimo, u travnju i svibnju ove godine u Dubrovniku je boravilo deset digitalnih nomada iz sedam zemalja, izabranih putem natječaja. U gradu su besplatno proveli 30 dana, gdje su pohađali radionice koje su za cilj imale stvaranje strateškog i održivog smjera kojim bi Grad trebao krenuti i prilagoditi se COVID-19 izazovima. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 115 digitalnih nomada, a izabrani su stigli iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Mađarske, Japana, Nizozemske i Španjolske.

Popularni Članci