'

U ČEMU JE TAJNA? Franković: "Mislim da ćemo na kraju godine moći reći da smo apsolutni šampion što se tiče turizma!"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Turistički rezultati su i više nego dobri, istaknuo je gradonačelnik Franković nakon konferencije za medije o Zoni posebnog prometnog režima. 

"U 2024. godini smo svjedoci kako su brojne turističke destinacije u RH ostvarile minus, prije svega mislim na one u Istri. U Dubrovniku to nije slučaj, a razlog tome su odlične brojke i rezultati u predsezoni, stabilne brojke u glavnoj sezoni, tu nismo ostvarivali rast, već bili poprilično jednaki rezultatima iz 2023., kao i najave za posezonu koje su izvrsne. Tu su najave i aviolinija. Imamo veliki broj aviolinija koje bilježimo i u studenom, ali nastavljaju se i na prosinac. Siguran sam da nas očekuje odlična posezona", kazao je Franković. 

"I hotelijeri na području Dubrovnika, ali i privatni iznajmljivači tvrde da je interes odličan za posezonu, vjerujemo da će i vremenski uvjeti korespondirati s tim, najave su takve. Imamo veliki broj kongresa, određene sportske manifestacije  i događanja. Mislim da ćemo na kraju godine moći reći da smo apsolutni šampion što se tiče turizma, turističkih brojki, koje smo bazirali prvenstveno na rastu u predsezoni i u posezoni", zaključio je Franković. 

Popularni Članci