World Skills Croatia 2021.: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik spremna za strukovna natjecanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik spremni su za strukovna natjecanja na World Skills Croatia 2021.

TUŠ DU je domaćin kvalifikacija u pet disciplina najpopularnijeg strukovnog natjecanja na ovim prostorima. Za vrijeme proljetnih praznika učenici TUŠ DU su se uz vodstvo mentora - nastavnika pripremali za sudjelovanje na dva prestižna školska natjecanja. Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ je zbog epidemiološke situacije otkazan, a sve pripreme za natjecanje WorldSkills Croatia 2021. se intenzivno odvijaju.

Ovog tjedna od 13. do 21.04. 2021. TUŠ Dubrovnik je domaćin regionalnih međužupanijskih kvalifikacija za World Skills Croatia.

Kvalifikacije se održavaju u pet disciplina:

● Poslovanje recepcije hotela

● Poslovanje turističke agencije

● Ugostiteljsko posluživanje

● Kuharstvo

● Slastičarstvo

Natjecatelji koji osvoje prvo ili drugo mjesto na kvalifikacijama, sudjelovat će na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2021. koje će se održati u 44 discipline u Zagrebu od 11. do 13.svibnja 2021. Nastavnici TUŠ Dubrovnik podučavaju svoje učenike od početka njihovog školovanja, pripremaju ih za sve profesionalne izazove, a upravo natjecanja su prilike učenicima za vrednovanje svih stečenih znanja i vještina u struci. Natjecanje im pruža iskustvo funkcioniranja u stvarnim uvjetima i razvija kritičko razmišljanje, uči ih analizirati i rješavati postavljene zadatke. Stečeno iskustvo pomaže im i u osobnom sazrijevanju i gradnji samopouzdanja.

USPOSTAVA REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU DUBROVNIK

Članovi ocjenjivačkog povjerenstva su predstavnici gospodarstva s područja grada Dubrovnika, a to će natjecateljima biti posebna motivacija i izazov jer će ih ocjenjivati predstavnici stvarnog sektora. Ovogodišnje kvalifikacije i natjecanje su veliki organizacijski izazov za Školu i za nastavnike, jer se natjecanje na ovoj razini prvi put provodi na daljinu (online).

gg

Natjecanje je dobra prilika za uključivanje gospodarstvenika u proces obrazovanja i pripremanja učenika za tržište rada. Gospodarstvenici, kao članovi prosudbenih povjerenstava u svim disciplinama, stječu uvid u zadatke i način provođenja natjecanja, a Škola dobiva osvrt na natjecanje i naznake što učenici znaju, što bi još trebali znati i na čemu bi trebalo dodatno poraditi.

Natjecanjima se promovira i podiže atraktivnost strukovnog obrazovanja što privlači i učenike osnovnih škola na odabir upisa strukovnih škola. Ovom prigodom TUŠ Dubrovnik zahvaljuje svojim nastavnicima i učenicima na velikom uloženom radu i trudu u pripremama za kvalifikacije. Svim našim natjecateljima želimo puno uspjeha u predstavljanju svojih znanja i vještina, a onim najboljima uspješan nastup na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2021. u Zagrebu.

Popularni Članci