Traži se optimalno rješenje za rasvjetu porta i hodnika zidina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Osvjetljavanje hodnika zidina, gradskog porta i Porporele bila je tema sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima tvrtke Novalux i Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. 

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je za hodnik zidina potrebno iznaći rješenje s  točkastim izvorom svjetlosti koje će se uključiti u postojeću mrežu uz minimalne zahvate, bez intervencija u prostor s rukohvatima, sukladno ranije izraženim stavovima konzervatora.

Izrazio je nezadovoljstvo postojećim osvjetljenjem gradskog porta i Porporele. –'Nakon pet godina rada, utrošenih novaca i pregovora vizure Starog Grada i dalje su u mraku', rekao je gradonačelnik Vlahušić.

Sudionike sastanka izvijestio je kako će se u studenome ove godine u Gradu Dubrovniku održati sastanak članica LUCI-ja, međunarodne udruge gradova čiji je cilj pomoći gradovima pri nalaženju rješenja u situacijama s kojima se susreću tijekom planiranja projekata rasvjete, kao i inovacija pri postizanju energetske učinkovitosti. Članovi udruge su svjetski stručnjaci za rasvjetu koji zasigurno u Gradu Dubrovniku očekuju višu razinu izvedbe od aktualne situacije, naglasio je i zatražio od prisutnih maksimalan angažman i izvješće o napretku sljedeći tjedan. 

Projektanti su izložili više prijedloga izvedbe od kojih je potrebno odabrati optimalan za tražene lokacije.

Popularni Članci