Tolja odgovorila kako je platila New York, nejasno zašto Školski odbor nije znao ništa o tome

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, Index
Index je danas na zagrebačkom aerodromu dočekao ravnatelje i dvije zaposlenice Osječko-baranjske županije koji su se tjedan dana provodili u New Yorku. Među njima je bila i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja. 

To je trebalo biti 'stručno usavršavanje' s planiranim posjetom samo jednoj školi i odjelu za obrazovanje, a na kraju i jesu posjetili samo jednu školu i taj odjel, kako je Index i objavio prošli tjedan prije putovanja. Ostatak vremena proveli su u klasičnom turističkom razgledavanju.

Na pitanje oko financiranja, Tolja je kazala kako je putovanje platila privatno, a kako je ono prije toga bilo plaćeno 'vlastitim sredstvima škole'. 

"Slušajte, organizacija ovog puta je počela u srpnju pa sam na poziv udruge prihvatila ovo stručno usavršavanje i na taj način smo financirali to ne iz proračunskih sredstava, već iz vlastitih sredstava škole, koje škola ima. Kako je udruga otkazala dan prije puta to stručno usavršavanje, tako sam i ja to stručno usavršavanje otkazala, platila sve svojim privatnim novcem," odgovorila je Tolja za Index koji se osvrnuo i na saznanja Dubrovačkog dnevnika. 

"Ja stvarno mislim da tu nema ništa sporno, ja sam sve platila svojim novcima, nisam uzela nikakve dnevnice. Na putovanju sam bila," kazala je Tolja. 

Bez obzira na to što su za putovanje bila izdvojena školska sredstva, o tome nije bio obaviješten školski odbor, prema izjavi koju je za Dubrovački dnevnik dao predsjednik odbora Branko Bazdan stoga je nejasno zašto tijelo nije bilo obavješteno o tome. 

Popularni Članci