'TO JE FANTAZIRANJE I POKUŠAJ PREVARE' Ništa od letova Praguse.One iz SAD-a prema Dubrovniku, ali će letjeti United i Delta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Aviokompanija Pragusa.One najavila je početkom svibnja uvođenje redovnih linija iz SAD-a prema Dubrovniku, i to iz Los Angelesa i New Yorka, no to se neće dogoditi. 

Iako nikada nisu stigle službene informacije o tome kako je plan propao, iz neslužbenih izvora se može čuti kako je kompanija zaista imala ambiciju ostvariti letove prema Dubrovniku, no od želje do realizacije je dugačak put. Informaciju je tako prvi objavio portal Croatian Aviation, a nakon njega i mnogi drugi informativni te specijalizirani za područje prometa i turizma. Ipak, linije se neće ostvariti.

"Stvar je bila neizvediva i nerealna od samog početka, što smo i naglašavali, a u toj priči je i jedna osoba koja nema niti jedan uspješno realiziran projekt iza sebe nego mnoštvo ovakvih, najljepše rečeno, nebuloza. Imajući sve to u vidu, nisu nam jasni urednici stručnih medija koji su priču prenijeli kao ozbiljnu. Još jedna nejasna stvar je i što je prijevoznik HiFly nasjeo na ovu priču pa sada otkazuje slotove koje je zatražio na aerodromima. Također, nisu nam jasni ni subjekti poput Hrvatske turističke zajednice s čijom se suradnjom u projektu hvale," prokomentirao je osnivač i urednik zrakoplovnog portala AvioRadar Nenad Sredojević.

Kako kaže, drago mu je što se gradonačelnik Mato Franković posavjetovao sa strukom te što 'nisu nasjeli na priču i tako izbjegli sramoćenje sebe i Dubrovnika kao destinacije'.

"Dubrovnik prema svojim potrebama može biti i bit će povezan 'long haul' letovima sa SAD-om i eventualno s Dalekim Istokom s jednom ili dvije destinacije. Sve preko toga je fantaziranje, i možemo reći, pokušaj prevare," dodao je Sredojević.

Podsjetimo, od početka srpnja Dubrovnik će biti povezan sa SAD-om linijama United Airlinesa i Delta Air Linesa.

Popularni Članci