TKO ĆE NASLIJEDITI BOJU MILAN MUSTAĆ? Na natječaj za ravnatelja vrtića javilo se troje kandidata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dječji vrtići Dubrovnik 15. rujna su raspisali Natječaj za imenovanje i izbor ravnatelja,  odnosno ravnateljice ustanove, čime bi se trebao izabrati nasljednik sadašnje ravnateljice Boje Milan Mustać. 

Kako nam je potvrdio predsjednik Upravnog vijeća te ustanove Velibor Puzović, natječaj je proveden te se na mjesto ravnatelja javilo troje kandidata. U roku od sedam dana slijedi provedba intervjua s istima, nakon čega će Dječji vrtići Dubrovnik jednog kandidata predložiti Gradskom vijeću koje će potom odlučivati o tom prijedlogu. Puzović je kazao kako su Dječji vrtići Dubrovnik trenutno u fazi biranja predstavnika roditelja u Upravnom vijeću ustanove, a tu je funkciju donedavno vršio Blaž Pezo. 

Kao izgledna nova ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik spominje se Franica Lasić koja je bila zaposlena u Dječjim vrtićima Konavle kao odgojiteljica-savjetnica, a 2019. godine je prešla u Dječje vrtiće Dubrovnik. 

Podsjetimo, dugogodišnja ravnateljica Milan Mustać na tu je funkciju potvrđena 2020. godine do njenog odlaska u mirovinu na sjednici Gradskog vijeća. Kako je tada izjavio predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Marko Potrebica, pri izboru su se vodili činjenicom da je u tijeku bilo razdruživanje Dječjih vrtića na dvije ustanove. Kako je Milan Mustać vodila cijeli taj postupak, procijenili su da je najlogičnije da ona bude potvrđena na tu funkciju, da bi se nakon završetka postupka stekli uvjeti da 'nove ustanove s novim ravnateljima zaplove nekim novim vjetrovima', kako je tada kazao Potrebica. 

Inače, složeni proces razdvajanja započeo je odlukom Gradskog vijeća na sjednici održanoj 27. lipnja 2019. godine. Ovom Odlukom osnovana je nova javna ustanova u djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja Dječji vrtić Pčelica sa sjedištem u Mokošici, dok postojeća nastavlja s radom pod istim nazivom, Dječji vrtići Dubrovnik, sa smanjenim upisnim područjem. Privremena ravnateljica Diana Brkić trebala bi nastaviti voditi DV Pčelica koji obuhvaća 14 područnih odjela i to devet odjela u Mokošici, potom u Trstenom, Zatonu, na Gromači, Osojniku i Šipanu. 

Popularni Članci