TJEDAN U RETROVIZORU Ovo su najvažnije vijesti iz gradske uprave u proteklim danima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
I ovoga petka donosimo vam pregled najzanimljivijih vijesti iz gradske uprave. 

Izaslanstvo Grada Dubrovnika položilo vijenac kod Spomen obilježja u Zatonu

fgvbjnm

U povodu proslave blagdan svetog Stjepana i uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić i predsjednik Mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević danas su položili vijenac i zapalili svijeću kod Spomen obilježja u Zatonu, odajući na taj način počast svim poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata.

Održana konferencija o uvođenju eura na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Franković 

xcvbn

Proces prilagodbe, ključne odredbe zakonodavnog okvira te način pripreme općina, gradova, županija i proračunskih korisnika uoči skorog uvođenje eura koji je prema službenim najavama Vlade Republike Hrvatske planiran za 1. siječnja 2023. godine ključne su teme o kojima su u ovoj prilici govorili i iznijeli vlastita promišljanja gradonačelnik Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za financije Dubrovačko-neretvanske županije Dragica Stanić, glavna državna rizničarka Ministarstva financija Danijela Stepić te načelnice sektora Hana Zoričić i Ivana Žepić.

U Orašcu održana komemoracija za tragično stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, u Dubrovniku Dan žalosti

yxcvb

Komemoracija za tragično stradalog vatrogasca Gorana Komlenca održana je u utorak, 2. kolovoza u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, ispostavi Orašac. Od svog kolege oprostili su se dubrovački vatrogasci, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, ali i brojni gosti iz postrojbi diljem Hrvatske. Pri svom obraćanju gradonačelnik Mato Franković izrazio je sućut obitelji stradalog vatrogasca te njegom kolegama istaknuvši da biti vatrogasac prvenstveno znači biti humanitarac.

Objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za program osposobljavanja njegovatelja/ica za starije i nemoćne osobe

kfkfjhfjf

Putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA objavili su Javni poziv za iskazivanje interesa za program osposobljavanja njegovatelja/ica za starije i nemoćne osobe.  Navedenim pozivom nastoji se uputiti apel zainteresiranim pojedincima da se uključe u program osposobljavanja s ciljem podizanja kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi, a sve kako bi starije i nemoćne osobe (poglavito one koje žive u vlastitom domu) bile adekvatno i zdravstveno zbrinute.

Ponovno pokrenut program dodjele potpora ženama poduzetnicama, osigurano 200 tisuća kuna

dfgh

Grad Dubrovnik raspisao je novi Javni poziv za dodjelu potpora ženama poduzetnicama. Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50% i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

Popularni Članci