'

TJEDAN U RETROVIZORU Uređen Opskrbni centar u Mokošici, asfaltirana cesta u Šumetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Izdvojili smo gradske vijesti koje su obilježile tjedan. 

Asfaltirana cesta u Šumetu

Asfaltirana cesta u Šumetu

Asfaltirana je dionica nerazvrstane ceste u naselju Šumet u duljini od 450 metara. Cesta kroz naselje koja vodi do novouređenog dječjeg i sportskog igrališta uređena je u sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica i javnih površina. Uklonjen je stari i dotrajali asfaltni sloj, nakon čega je nanesen novi asfaltni zastor čime je povećana kvaliteta prometovanja ovim naseljem u gradskom kotaru Komolac.

VRIJEDNA INVESTICIJA GRADA DUBROVNIKA I DOMOUPRAVE: Gradonačelnik obišao obnovljeni Opskrbni centar u Novoj Mokošici koji je zasjao u novom ruhu nakon 40 godina

VRIJEDNA INVESTICIJA GRADA DUBROVNIKA I DOMOUPRAVE: Gradonačelnik obišao obnovljeni Opskrbni centar u Novoj Mokošici koji je zasjao u novom ruhu nakon 40 godina

Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je investiciji obnove Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika. Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene.

Započela obnova sportskog terena na Gorici svetog Vlaha

Započela obnova sportskog terena na Gorici svetog Vlaha

Kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, započela je obnova sportskog terena na Gorici svetog Vlaha. Planirani radovi obuhvatit će zamjenu ograde i žičanog pletiva na ogradnoj konstrukciji igrališta, čišćenje i bojenje košarkaških obruča te postavljanje novih mrežica, kao i bojanje zahrđale košarkaške konstrukcije. Na traženje građana, na dijelu ograde prema dječjem igralištu postavit će se ulazna vrata, dok će se kod sjevernog ulaza izgraditi prilazna betonska rampa. Na tribinama će se postaviti zaštitna ograda.

Predstavljen program Good Food Festivala 2024.

Predstavljen program Good Food Festivala 2024.

Ovaj tradicionalni gastronomski festival koji organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika uz podršku brojnih partnera i sponzora, donosi bogat i raznolik program prepun jedinstvenih kulinarskih iskustava, radionica, večera i festivala. Festival uključuje i ekskluzivnu večeru s Hrvojem Zirojevićem, vikend posvećen craft pivu u Dubrovačkoj pivovari te Tjedan restorana koji će se održati tijekom dva tjedna u čak 53 restorana diljem Dubrovnika, Župe i Konavala. Good Food Festival 2024. završit će tradicionalnim humanitarnim događajem "Dubrovačka trpeza", koji će se održati 20. listopada na Stradunu, gdje će posjetitelji imati priliku kušati specijalitete dubrovačkih restorana. Sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe za Dom Maslina.

Popularni Članci