'

TJEDAN U RETROVIZORU Potpisani ugovori za izvođenje građevinskih radova na knjžnici u TUP-u i izgradnju Doma za starije osobe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
I ovaj tjedan se u Gradu Dubrovniku radilo na brojnim projektima i aktivnostima, izdvojili smo najzanimljivije vijesti iz gradske uprave. 

POVIJESNA PRESUDA: Park Đivović vraća se građanima

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik preuzima suvlasništvo nad parkom Đivović. Naime, Općinski sud u Dubrovniku presudio je u korist Grada utvrdivši da je suvlasnik nekretnina označenih kao čest. zem.1767/1, 2449/1 i 17718/1, z.ul. 1945, sve k.o. Dubrovnik, a koje u naravi čine Park Đivović.

Potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova na knjižnici u TUP-u vrijedan više od 1,5 milijuna eura

Grad Dubrovnik

Do kraja godine Grad bi trebao dobiti novu knjižnicu u prostorima TUP-a u Gružu. U nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika potpisan je ugovor za izvođenje građevinskih radova na objektu. U ime Dubrovačkih knjižnica potpisala ga je ravnateljica Lucija Bjelokosić, a u ime odabranih izvođača radova direktor tvrtke MEDIUS d.o.o Pero Jahud i direktor tvrtke Posta d.o.o. Toni Bašica.

Zdravko Kovačić imenovan za zapovjednika JVP Dubrovački vatrogasci

Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je Odluku o imenovanju zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe „Dubrovački vatrogasci“ te je za zapovjednika imenovao Zdravka Kovačića. Navedenu odluku gradonačelnik Franković donio je na prijedlog Vatrogasnog vijeća JVP-a „Dubrovački vatrogasci“, a na temelju prethodno provedenog javnog natječaja.

Potpisan Ugovor za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Ovo je povijesni dan za Dubrovnik, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković uoči potpisivanja Ugovora za izvođenje radova izgradnje Centra za starije osobe Dubrovnik - Dom za starije i nemoćne ispod Opće bolnice i Ugovora za stručni nadzor i koordinatora izgradnje.

Uručeni prvi ugovori za mjeru 30 x 30

Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković uručio je prva dva ugovora o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Mjera 30 x 30 najnovija je mjera Grada Dubrovnika kao pomoć mladim dubrovačkim obiteljima dodjelom nepovratnih financijskih sredstva u iznosu od 30 tisuća eura, a radi kupnje prve nekretnine - kuće ili stana, odnosno izgradnje ili nadogradnje objekta.

Popularni Članci