'

TJEDAN U RETROVIZORU Dubrovnik u znaku summita sa Zelenskim, projekti participativnog budžetiranja idu dalje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Donosimo pregled najzanimljivijih događanja u Gradu Dubrovniku ovog tjedna. 

SUMMIT UKRAJINA-JUGOISTOČNA EUROPA Potpisana Dubrovačka deklaracija - sporazum o suradnji i potpori između Hrvatske i Ukrajine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je sastanku na vrhu Ukrajina-jugoistočna Europa koji je u srijedu, u organizaciji Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, održan u Dubrovniku. Osim visokih dužnosnika dvanaest zemalja regije, u radu dubrovačkog skupa sudjelovao je i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

REALIZACIJA PROJEKATA PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Uređuje se pješačka i biciklistička staza u Rožatu

Na području gradskih kotara i mjesnih odbora u tijeku je niz radova u sklopu provedbe projekata Participativnog budžetiranja. U Rožatu se upravo uređuje pješačka i biciklistička staza, komunalni projekt koji su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani s područja Gradskog kotara Komolac. Zbog potpune zakrčenosti nekadašnjeg Napoleonovog puta u naselju Rožat Gornji, tvrtka Platanus pristupila je košnji i čišćenju terena kako bi se dalje nastavio projekt uređenja. Građani su od brojnih predloženih izglasali navedeni projekt, koji će se realizirati do kraja godine i to do maksimalnog iznosa predviđenih financijskih sredstava.

JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Kreće obnova kamenog pješačkog puta do Bosanke

Niz radova koji se na području gradskih kotara i mjesnih odbora izvode u sklopu realizacije projekta Participativnog budžetiranja, nastavlja se uređenjem Puta od Bosanke, komunalnim zahvatom koji su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani s područja ovog mjesnog odbora. Naime, prema iskazanim željama stanovnika Bosanke provest će se uređenje kamenog pješačkog puta koji naselje spaja državnom cestom D8, odnosno Trafostanicom Srđ i pothodnikom, a koji zbog dotrajalosti i oštećenja zahtijeva obnovu.

Započela obnova sportskog terena na Gorici svetog Vlaha

Kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, započela je obnova sportskog terena na Gorici svetog Vlaha.

Popularni Članci