TJEDAN U RETROVIZORU Dodijeljeni ključevi stanova u Mokošici, pokrenuti postupci za azil i dom umirovljenika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovaj tjedan gradska uprava je radila na brojnim projektima, izdvajamo najznačajnije. 

MODEL DUBROVAČKE STANOGRADNJE Uručeni ključevi dubrovačkim obiteljima za gradske stanove u Mokošici

yxcvbn

Gradonačelnik Mato Franković uručio je u gradskoj vijećnici ključeve sugrađanima koji su ostvarili pravo na korištenje gradskog stana u Mokošici i to prema jedinstvenom modelu ''Dubrovačke stanogradnje''. Ukupno 21 obitelj ostvarila je pravo na najam gradskog stana temeljem Drugog javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji. Uz dodijeljene stanove ovog tjedna, po istom modelu je prošle godine dodijeljeno 17 prvih stanova te je ukupno 38 dubrovačkih obitelji ostvarilo pravo na najam stana po modelu ''Dubrovačke stanogradnje''.

Novi korak u realizaciji projekta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice - čišćenje napuštenog gradilišta

xcvbiu

Grad Dubrovnik pokrenuo je nabavu za izvođenje pripremnih radova rušenja i čišćenja gradilišta Dom za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, što je još jedan nužan korak u realizaciji ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi koji će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao.

Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta, nakon provedenog postupka nabave, je svibanj 2023. godine s rokom izvođenja 60 dana. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 225.600,00 eura bez PDV-a.

ODLUKA O PROMETOVANJU OKO GRADA Završen postupak javnog savjetovanja, pristiglo 100 prijedloga

zuvujh

Završen je jednomjesečni postupak javnog savjetovanja Prijedloga Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a koji je bio otvoren od 24. veljače do 25. ožujka 2023. godine.

Na predloženu odluku pristiglo je 100 prijedloga. Stručne službe Grada Dubrovnika analiziraju svaki pojedinačni zaprimljeni komentar, nakon čega će se pristupiti izradi izvješća o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će sadržavati popis svih prihvaćenih i neprihvaćenih primjedbi i prijedloga, s obrazloženjima o njihovom usvajanju ili odbijanju te će se o navedenom detaljnije obavijestiti javnost.

Započeo je postupak javne nabave za izgradnju privremenog azila za životinje

cfhbhn

U okviru postupka javne nabave, objavljeno je javno savjetovanje za izgradnju privremenog azila za životinje. Paralelno s navedenim postupkom započelo je čišćenje i priprema terena do područja budućeg privremenog azila. Trošak pripremnih radova iznosi 50 tisuća kuna, dok u okviru postupka javne nabave procijenjena vrijednost radova na privremenom azilu za životinje iznosi 265.445,00 eura bez PDV-a. 

Predviđeni rok za izvođenje radova, nakon okončanog postupka nabave i uvođenja izvođača u posao, jest 90 dana.

Kroz projekt Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika montirano prvih 1300 svjetiljki, trećina od ukupnog broja

ztfvghbmn

Montažom prvih energetski učinkovitih svjetiljki u Ulici Iva Dulčića sredinom veljače započeli su radovi na cjelovitoj modernizaciji i rekonstrukciji sustava javne rasvjete na čitavom gradskom području, a zaključno s 26. ožujka u preko 50 ulica montirano je ukupno 1300 novih svjetiljki, što je više od jedne trećine ukupnog broja svjetiljki koje će se postaviti u okviru ove investicije.

Popularni Članci