'

Tate pokrenule akciju skupljanja donacija za kupnju dva uređaja dubrovačkoj bolnici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Udruga Tata je Tata pokrenula je akciju prikupljanja donacija za kupnju dva uređaja za Opću bolnicu Dubrovnik. 

"Želimo uz pomoć svih vas pokrenuti našu najveću akciju do sada, u suradnji i na zamolbu pročelnika službe za kirurgiju dr.medicine Ivice Stojanovića i dubrovačke bolnice, za nabavku dva vrlo bitna uređaja koja će poboljšati učinkovitost lječenja, smanjiti bolnost bolesnika, povećati sigurnost i smanjiti dane bolovanja.

Kroz našu akciju koja je zaista izazovna, pokušali bi zajedničkim snagama skupiti sredstva za kupnju endoskopskog stupa zbog sve većeg broja operacija ( 3-4 operacije dnevno) i zbog dotrajalosti postojećeg uređaja koji je tehnički i funkcionalno ograničen.

Endoskopske operacije uključuju kolecistektomije, hernie, karcinome debelog crijeva, apendektomije, explorativne laparoskopije, dječje kirurgije i slično, što vam vjerujem dovoljno govori o važnosti nabavke ovog uređaja čija je cijena 75 956 Eura ( s PDV-om).

Drugi uređaj koji bi uveliko smanjio boravak bolesnika u bolnici je Laser mini Leonardo 10 kojim bi operirali pilonidalne sinuse i analne fistule od kojih pati 60% populacije.

Navedenim instrumentom bi bolesnik praktički dan iza operacijskog zahvata bio sposoban za rad, a do sada, klasičnim načinom, operativni zahvat je trajao dugo uz veliku bolnost, dugo cijeljenje rane, a time i dugo bolovanje.

Cijena Mini Lasera Leonarda je 31.250,00 Eura (s PDVom).

Možete sudjelovati u ovoj akciji uplatom na ovaj poseban račun HPB-a HR7923900011500284063 koji je otvoren isključivo za ovu namjenu, ili preko QR cod računa.

Izazov je zaista velik, ali krajnji cilj je zaista plemenit i značajan za cijelu našu zajednicu, za sve naše sugrađane, za naš Grad i za sve nas koji ćemo se možda jednom i sami naći u potrebi.

Hvala Vam od srca svima dragi ljudi", objavili su iz udruge Tata je Tata Dubrovnik. 

Opis fotografije nije dostupan.

Popularni Članci