test

Tajnik HDZ-a: Svo troje vijećnika „Srđevaca“ mukom zamukli o kolegama uzurpatorima javnog dobra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tajnik dubrovačkog HDZ-a Roberto Krile uputio je priopćenje za javnost nastavno na jučerašnju raspravu na sjednici Gradskog vijeća. 

"Gromoglasna tišina odjekivala je jučer gradskom vijećnicom prilikom rasprave o prisvajanju pomorskog dobra na Lapadskoj obali od strane dvoje članova Srđ je Grad. Naime, prilikom rasprave o korištenju javnih površina izvan povijesne jezgre dotaknulo se i pitanja višegodišnjeg bespravnog korištenja pomorskog javnog dobra ispred ugostiteljskih objekata „Orka“, predsjednice Gradskog kotara Lapad Anamarije Miletić i „Škar“ vijećnika istog kotara Mata Krile.

Oboje „srđevaca“ koristili su javno dobro kao privatnu svojinu i na tome zarađivali poprilične novce. Pravili su se kao da su zaboravili podnijeti zahtjev za koncesijsko odobrenje.
Njihovih troje kolega iz Gradskog vijeća, od kojih su dvoje Đuro Capor i Petra Marčinko, prošlog vikenda izabrani na visoke funkcije na nacionalnoj razini u stranci „Možemo“, inače političari visokih moralnih vrijednosti- ostali su bez riječi. Nisu stali u obranu svojih kolega iz Lapada. Ostali su sjedati u vijećničkim klupama i tako šutnjom pokazali da ih je zapravo sram čina odnosno nezakonitosti njihovo dvoje članova. Međutim, nisu imali hrabrosti otići korak dalje i učiniti ono što se od njih očekivalo - javno se ograditi od njih i sankcionirati ih zbog privatiziranja javnog dobra.

Dakle, umjesto reakcije primjerene političarima s tako visokim moralnim standardima, ponijeli su se po onoj narodnoj- „Neka je svoga i u gori vuka!“. Zaista ih je tužno bilo gledati takve", potpisuje u priopćenju tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik, Roberto Krile. 

Popularni Članci