'

SVI LETOVI IZRAVNO IZ DUBROVNIKA! Ryanair najavio čak 18 ruta koje će povezivati naš grad sa svjetskim destinacijama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Ryanair objavio je danas na konferenciji za medije u Zračnoj luci Ruđer Bošković, kako uspostavlja novu bazu u Dubrovniku uz dva moderna zrakoplova. 

Zahvaljujući zalaganju direktora Zračne luke Ruđer Bošković, Viktora Šobera kao i direktora komercijalnih poslova Ivana Maslaća, dubrovačka zračna luka postaje treća baza za Ryanair u Hrvatskoj uz Zadar i Zagreb.

Uz postojeće rute Dublin i Beč koje će se i povećati, Ryanair uvodi i 16 novih ruta: London (Stansted), Rome (Fiumicino), Stockholm (Arlanda), Helsinki, Berlin, Milan (Bergamo), Paris (Beauvais), Brussels (Charleroi), Baden-Baden, Memmingen, Krakow, Manchester, Dusseldorf (Weeze), Poznan, Oslo (Torp), Wroclaw.

Što se tiče ljetnog reda letenja, u Dubrovniku će se nalaziti dva 'Gamechanger' Boeinga 8-200 čiji je kapacitet četiri posto veći od uobičajenih, a u isto vrijeme troše 16 posto manje goriva dok su emisije buke smanjene za 40 posto. Riječ je o zrakoplovima koji su u ovom trenutku 'najzeleniji' odnosno najbolji izbor za okoliš.

Ryanair svoje operacije u dubrovačkoj  zračnoj luci najavljuje kroz cijelu godinu, a očekuje se i povećanje broja letova među Dubrovnika i Dublina, te Dubrovnika i Beča.

Već u prvih 12 mjeseci ovaj niskobudžetni avioprijevoznik očekuje 600 tisuća putnika na letovima, ali i otvaranje 500 pozicija za zapošljavanje među kojima je i 60 visoko plaćenih pilota i kabinskog osoblja.

„Kao najveći brzorastući avioprijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair je zadovoljan najaviti kako Dubrovnik postaje naša 24-satna baza. Ryanair doprinijet će oporavku i rastu Hrvatske nakon pandemije Covida-19, omogućit će najniže cijene i najbolji izbor kako za Hrvate tako i za turiste u sezoni ’24“, kazao je komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness.

Direktor Zračne luke Ruđer Bošković, Viktor Šober, istaknuo je važnost postignutog dogovora za cjelokupno dubrovačko gospodarstvo.

"Naš glavni cilj je bila zima i to smo osigurali. Imat ćemo tri cjelogodišnje linije - Beč, London i Dublin. Što se tiče Zračne luke, mi smo napravili taj prvi iskorak i nadam se da će turistički i uslužni sektor 'snimiti' ove dogovore koje smo postigli i da će grad živjeti na bolji način tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik zaista radi jedan dodatni iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao tzv. 'city break' destinacija", poručio je Šober. 

Plan je da operacije s dva Ryanair zrakoplova započnu u travnju 2024. godine, s planom da od 18 destinacija tri ostaju cjelogodišnje. 
"Iduću zimu očekujemo dosta zanimljivom i da će letovi biti popularni kako za turiste tako i za Dubrovčane. Ovo je neka vrsta božićnog poklona za Dubrovčane i sve žitelje županije da po prvi puta ćemo imati zanimljivu zimu sa zanimljivim destinacijama. Mi i dalje radimo na dogovoru i sa Croatia Airlinesom i sa destinacijama koje su van EU. Slično radimo kao i s Ryanairom - u tišini, a onda kada nešto bude to ćemo i objaviti", kazao je za kraj Šober. 

Popularni Članci