SVEČANO PODIGNUTA PLAVA ZASTAVA Još jedna dubrovačka plaža dobila priznanje za vrijedni trud (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Danas je na plaži Cava svečano podignuta Plava zastava kao međunarodni ekološki program zaštite okoliša, mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Bili su tu i ronioci iz ronilačkog kluba Abyss koji su se pobrinuli za čistoću mora i plaže.

'Nakon godinu dana upornog rada dobili smo, kao treća plaža u Dubrovniku, Plavu zastavu i zbog toga smo jako ponosni. Plava zastava je preduvjet dobrog turizma koji zaslužuje Dubrovnik. Radimo s ekološkim udrugama i jako nam je bitno da pazimo na ovaj komadić zemlje i mora koji smo dobili na upravljanje', poručila je Nikolina Feller iz Coral Beach Cluba te dodala da su presretni jer su njih trud prepoznali i brojni Dubrovčani koji dolaze na ovu plažu.

'Očekujemo jako dobro sezonu, najbitnije je da smo tu dugoročno i da mislimo dugoročno i da pazimo na zaštitu okoliša jer je to preduvjet da bi dobro poslavali', zaključila je Feller.

Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije i najpriznatiji je model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavještavanja javnosti, kada je u pitanju briga za more i obalni pojas, a posebno kada je u pitanju briga za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine.

Popularni Članci