SVEČANO OTVOREN MEDITERANSKI SAJAM "Naš dugogodišnji trud nije uzaludan jer i danas imamo tu puno mladih ljudi!" (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petra Srebrović
Danas je svečano otvoren 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji iz godine u godinu raste. Mjesto je to gdje se brani i gradi zdrava budućnost, pravo mjesto susreta koje je ponudilo i jaku poduzetničku stranu. 

Vedran Kraljević, voditelj Mediteranskog sajma istaknuo je kako ove godne izlagača ima iz svih hrvatskih županija, a ovogodišnji partner je Varaždinska županija. 

"Veseli me što imamo i puno mladih ljudi, to znači da naš dugogodišnji trud i savjetovanje nije uzaludno", rekao je i dodao kako je cilj zadržati mlade u Hrvatskoj, a ne da oni odlaze. Ispričao je kako su počeci sajma bili skromni, s tek tri OPG-a izlagača, pa je sajam kroz godine rastao i napredovao do kvalitete, veličine i glasa na kojemu je danas. 

"Kvaliteta života je vrlo bitna stvar i nije svejedno što ćete u svoj organizam unositi i to je jedan od jačih motiva i cilj ovog sajma. Primijetio sam da se počela razvijati svijest o tome", kazao je i poručio da se svugdje, pa i u kršu, može puno dobrih stvari napraviti. 

Kulturno umjetnički program su obogatili mladi KUD-a "SV. Juraj Osojnik" balanjem tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav "Prijatelji" i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.

Dodijeljene su nagrade 'Eko oko' osobama koje su iznimno doprinijele Mediteranskom sajmu kroz godine, a koji su i 'ambasadori' mediteranske kuhinje.

Nagradu je dobio Željko Blagojević, vlasnik tvrtke MB Natural za veliki doprinos i aktivno sudjelovanje na Mediteranskom sajmu čak 21 godinu. Eko oko je dobio veliki majstor i ljubitelj mediteranske kuhinje, za veliki doprinos organizaciji sajma, Ivan Pažanin. Vlasta Mladić dobila je Eko oko za dugogodišnju suradnju i uspješno promicanje mediteranske kuhinje na Mediteranskom sajmu. Povodom održavanja 21. izdanja Mediteranskog sajma dodijeljeno je i priznanje voditeljici područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Miri Krneti. Nagradu je dobio i direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik Ayhan Basci za vjerno gostoprimstvo Mediteranskom sajmu. Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Dragan Kovačević, primio je priznanje od direktora Mediteranskog sajma, kao i predsjednica Županijske komore pri HGK Nikolina Trojić. 

Nakon dodjele nagrada i priznanja uslijedio je gastro show popularnih kuhara Ivana Pažanina, Tomislava Špičeka, Veljka Barbijeria, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji je prezentirao mediteransku kuhinju, uz zakusku.

Inače, u ponudi sajma možete kupiti razne delikatese, suhomesnate proizvode, sireve, med, više vrsta domaćeg ulja, kozmetiku, vina, kolače, čajeve, nakit, pa čak i posuđe! Vremena za podržati domaće proizvođače i kupiti nešto ukusno, zdravo ili pak korisno i lijepo - imate do nedjelje, 19. ožujka.

Popularni Članci