Sve o Dubrovačkom zimskom festivalu: 'Bit ćemo spremni na vrijeme; građane i posjetitelje svih generacija očekuje lijep doživljaj'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Veliko otvaranje četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala održat će se u subotu, 2. prosinca 2017., uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, nakon čega će koncert ispred crkve sv. Vlaha održati dugo iščekivani Gibonni, najave su to za ovogodišnji Zimski festival.

Projekt Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice i javnih poduzeća održat će se na više lokacija u povijesnoj jezgri kao i u Gružu i Lapadu gdje će se također održati raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić kazala je kako je u tijeku koordinacija već ranije predstavljenog programa Adventa i dočeka Nove godine 

- Na dnevnoj osnovi imamo sastanke sa svim sudionicima prvenstveno pročelnicima nadležnih odjela od komunalnog, kulturnog i Odjela za obrazovanje, sport i civilno društvo. U ponedjeljak smo imali sastanak na kojemu smo dogovarali marketing i promociju jer želimo raditi objedinjeno s usuglašenim informacijama, dogovorenim vizualnim identitetom i sa svim onim što zapravo čini manifestaciju cjelovitom u smislu komunikacije prema javnosti - kazala je zamjenica Tepšić dodavši kako stvari idu svojim tijekom.

Grad Dubrovnik je, dodala je Tepšić, uputio službeni projekt postavljanja kućica na Stradunu prema Ministarstvu kulture, a paralelno s tim se pripremaju dekorativni elementi te se rade narudžbe za njih. Sljedeći tjedan održat će se sastanak s Dubrovačkom biskupijom, a Turistička zajednica grada Dubrovnika putem prezentacija promovirat će festival na sajmovima od Londona, Sarajeva, Ravene...

Svakako najuzbudljiviji trenutak bit će doček Nove godine kada će nastupiti Dino Merlin na čijim se koncertima diljem Europe promovira najava dočeka na Stradunu. Također, pripremaju se programska knjižica, plakati i kratki video sastavljen od materijala prošlih festivala koji će se koristiti u promotivne svrhe.

- Bit ćemo spremni na vrijeme i vjerujem da ćemo pružiti građanima i posjetiteljima Dubrovnika svih generacija jedan lijep doživljaj - kazala je za Dubrovački dnevnik zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

U bogatom glazbenom programu, od početka festivala do Božića, na Stradunu će nastupiti Jacques Houdek, Massimo, Pavel i Marko Tolja, a kao uvertira dočeku Nove godine, 30. prosinca nastupit će The Frajle, a Dubrovčane i njihove goste u novogodišnjoj noći osim Dina Merlina zabavit će Pravila igre i Songkillersi. Na prvi dan nove godine Dubrovački simfonijski orkestar izvest će prigodni program točno u podne na Stradunu.

U pripremi je i poseban Božićni koncert 22. prosinca klape Ragusu, Subrenum i Kaše te soliste Mariju Kuhar Šoša, Stijepa Gleđa Markosa i Đanija Stipaničeva.

Tu su i brojni kulturni programi i radionice koje će se održati u Prirodoslovnom muzeju, Dubrovačkim knjižnicama, Zajednici tehničke kulture Dubrovnik te Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a u Luži će se prodavati suveniri.

U pripremi je projekt „Christmas Tree Mapping" koji se temelji na kićenju božićnih drvaca postavljenih na različite lokacije, a koje će uz pomoć aplikacije posjetitelji moći obići. Uz to noviteti su „Medov park u Pilama" koji će zablistati u čarobnom blagdanskom ruhu i „Gundulićev zimski san" na Gundulićevoj poljani gdje će biti dodatne kućice i sadržaji bogatiji nego lani.

„Nedjeljna adventska popodneva u Mokošici" bit će obogaćena raznovrsnim programima na igralištu za male sportove pokraj Caffe bara Kiss koji će za tu prigodu biti ukrašen i opremljen. U Mokošici bi trebalo biti postavljeno i nekoliko kućica s prigodnom ponudom.

Javni prijevoznik Libertas Dubrovnik, omogućit će besplatan prijevoz na linijama koje prometuju prema staroj gradskoj jezgri i Uvali Lapad u popodnevnim i večernjim satima za vrijeme festivala.

Popularni Članci