ŠUŠKALO SE O DIZANJU CIJENA Franković: Poskupljenje pokaza za naše sugrađane je linija koju nećemo prijeći, za posjetitelje grada cijene karte će rasti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petra Srebrović
U sjedištu Libertasa Dubrovnik d.o.o. u Komolcu, danas je predstavljeno sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa marke IVECO financiranih putem fondova Europske unije. Tom prilikom direktor Libertasa Franko Mekišić i gradonačelnik Mato Franković odgovarali su na novinarska pitanja.

Franković je odgovorio na pitanje razmišlja li Libertas o povećanju cijena karata i pokaza.

„Vrijednost za pokaz, to je nešto u što ne planiramo dirati. To je najlakše napraviti, ali ne želimo da se ovo prelomi preko leđa građana. Upravo zbog toga tražimo alternativne načine kako zaraditi novac za javnog gradskog prijevoznika, kako bi isti taj novac potrošili upravo u smjeru da se građanima ne povećava cijena pokaza“, istaknuo je Franković.

Libertasova funkcija, kao javnog gradskog prijevoznika je da godinu završi s 'nulom' – istaknuo je gradonačelnik.

„To je vrlo izazovno usred porasta cijena energenata i uzevši u obzir činjenicu da u gradu Dubrovniku imate više od sedam tisuća besplatnih pokaza. Sve to skupa iziskuje određene troškove, koje u konačnici kao najveći dioničar mora podmiriti Grad Dubrovnik. Sukladno PSO Ugovoru potpisanom sa svim ostalim općinama, u slučaju da Libertas zabilježi financijski gubitak, onda svatko sukladno potpisanom Ugovoru mora podmiriti određeni dio troškova, što mi uredno radimo“, naglasio je gradonačelnik.

Franković je kazao i kako je 'vrijeme izazovno' zbog čega će se raditi na korekciji plaće, kako zaposlenicima javnog gradskog prijevoznika Libertas, tako i svih ostalih institucija.

„Vidimo da dolazi do snažnog porasta inflacije i ljudi očekuju korekciju u plaćama“, rekao je.

„S druge strane imamo povećanje cijene energenata koje se ne može ignorirati, ono je tu i evidentno, u konačnici imamo i očekivanja naših građana da ništa ne poskupi. Sve to skupa izbalansirati nije baš jednostavno, ali naš krajnji cilj je da se našim sugrađanima ne poveća cijena karte. Hoće li se u budućnosti povećati cijene karata za posjetitelje grada, vjerujem da hoće, ali nikako one karte, odnosno pokaze koje kupuju naši sugrađani, to je linija koju nećemo prijeći“, zaključio  je gradonačelnik Franković.

Popularni Članci