DUBROVNIK JE HIT! Privatni smještaj bilježi rekorde za Novu godinu, evo koliko posjetitelja dolazi

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Da je Dubrovnik prepoznat u okruženju kao romantičnI adventski grad, više uopće nije upitno, ako je suditi po najavama dolazaka turista iz okruženja, ali i ostatka Europe i svijeta. 

Fotografije Dubrovnika u blagdansko vrijeme te bogati božićni i novogodišnji program motivirali su, nakon dugo godina, da se i građevine i posjetitelji odluče uploviti u Novu godinu baš u Dubrovniku.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je pozitivne turističke rezultate i u prosincu, kao i uspješno održavanje Dubrovačkog zimskog festivala. Kako kaže, Zimski festival je najljepši mogući ulazak u božićne i novogodišnje blagdane u kojeg su se uključile brojne udruge i institucije kako bi program bio što bogatiji.

'Vratili smo ljude u Grad, sad je vrijeme na produljenje turističke sezone,' izjavila je Vlašić. Također je kazala kako Dubrovnik u prosincu bilježi porast od 13 posto po pitanju dolazaka te porast od 19 posto po pitanju noćenja.

'Dubrovnik je prepoznat kao cjelogodišnja destinacija o čemu svjedoči i činjenica kako se našao među top 10 najljepših destinacija za doček Nove godine,' kazala je. Produljenju turističke sezone svakako bi trebalo doprinijeti i ponovno uvođenje zračne linije Frankfurt-Dubrovnik od zime naredne godine.

Direktorica TZ-a Romana Vlašić očekuje kako će u Dubrovniku boraviti oko 5 tisuća gosta iz regije ali i iz Italije, Španjolske te zemalja koje su povezane zrakoplovima s Dubrovnikom.

Slavica Grkeš iz tvrtke Dominium travel je za Dubrovački dnevnik izjavila da postoji velika zainteresiranost za doček nove godine te da su privatni smještaji gotovo pa već prebukirani, te da će najveća gužva biti uoči nove godine, od 30. prosinca pa nadalje.

Iz tvrtke Direct booker također bilježe veliko povećanje rezervacija, a direktor agencije Nino Dubretić nam je objasnio kako uz posjetitelje iz Hrvatske, najviše rezervacija dolazi iz regije, Crne Gore, BIH i Slovenije.

Popularni Članci