STORM CHASERS Pogledajte pijavicu i nevrijeme u Dubrovniku prije točno 10 godina! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Daniel Pavlinović/STORM CHASERS DUBROVNIK
Prošlo je 10 godina od prve pijavice koju je fotografirao neki član Crometeo tima i koja se pojavila na Crometeo forumu. Član SCD Daniel Pavlinović zabilježio ju je u Dubrovniku 28.9.2004., objavili su danas na svojoj Facebook stranici Strom Chasers Dubrovnik.

Reportažu od tog dana možete vidjeti na linku ovdje.

Tekst je objavljen na stranici Crometeo.net  pod naslovom ' Nevrijeme i pijavica u Dubrovniku'.

'U Dubrovniku već 48 sati s jugoistoka dolazi vrlo nestabilan zrak u kojem neprekidno bujaju veliki Cb-oblaci, gotovo bez prestanka grmi a u zadnjih 48 sati je palo više od 80 mm oborina. Ciklona se neočekivano dugo popunjava iznad južnog Jadrana pa se izrazito nestabilno vrijeme nastavilo i danas, 28.09.', pisalo je između ostalog u reportaži Daniela Pavlinovića.

'Pijavica uhvaćena jutros, 28.09. oko 10 sati. Kad sam se oko 9 probudio i bacio pogled vani vidio sam da se situacija od zadnja 2 dana nije promijenila. Mnostvo Cb-a neprekidno dolazi s jugoistoka. Imao sam gadan osjećaj da bi se mogla stvorit pijavica i mislio sam poći na krov (s kojeg imam fenomenalan pogled) i malo čekati pa sto bude bude. Međutim, to nije bilo potrebno jer me nakon doručka kad sam ponovo izašao na balkon docekao ovaj prizor', napisao je Storm Chaser Daniel, opisujući fotografiju pijavice pokraj Dubrovnika.

Popularni Članci