'

Stižu nam novi kamioni i autobusi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na redovnom kolegiju direktora komunalnih poduzeća, gradonačelnik Andro Vlahušić spomenuo je da su u tijeku intenzivni razgovori s agencijama u vezi naplate autobuserima, a direktori su se osvrnuli i na ostale građevinske radove u gradu.

Gradonačelnik je tako najavio da ostaje pri stajalištu da se cijena obračunava po putniku. „Surađujemo s tvrtkom Atos iz Zagreba te smo napravili i niz korekcija u korist agencija. Napravit ćemo prilagodbu da nitko ne bude oštećen kao što su dosad neki najavljivali“, izjavio je gradonačelnik koji usput najavljuje kako će do dolaska prvih brodova sve biti riješeno.

Vodovod raskinuo ugovor s tvrtkom Brodomerkur

Direktor Vodovoda,Pero Mišković donio je pak novosti vezane za projekt Jadran. „Radovi Prijevor – Obuljeno počinju ovaj tjedan i to već u četvrtak što će još u srijedu na koordinacijskom sastanku biti potvrđeno jer su u prometu nedostajali određeni dokumenti“, rekao je Mišković. Potvrdio je također da su radovi u Sustjepanu pri kraju te da će pri kraju mjeseca biti odrađen i tehnički pregled. Nadalje, direktor je spomenuo Solitudo čije je miniranje najavljeno za ovaj tjedan, a onda će se, najavljuje Mišković, obalom moći lakše raditi. Vlahušić je pripomenuo kako se mora znati kako se i dokad radi kako bi za sezonu sve bilo spremno.

Mišković je ukratko izvijestio o ostalim projektima, između ostalih i o Orašcu gdje je Vodovod imao 'prepisku' s Hrvatskim vodama. „Što se nas tiče, problem je riješen jer imamo lokacijsku dozvolu. Što se natječaja tiče, to ćemo znati do kraja dana.“ Po pitanju Štikovice, projekta vrijednog 11 milijuna kuna, prošlog tjedna raskinut je ugovor s Brodomerkurom jer su se radovi odužili čak i nakon niza upozorenja. „Oni to nisu imali namjeru završiti u predviđenom roku te su kasnili tri mjeseca“, naglasio je direktor Vodovoda. Naveo je i da je s tvrtkom Varaždin ceste dogovoren završetak započetih radova u visini cca 1,5 milijuna kuna.

Potom je riječ u kontekstu Sustjepana preuzeo Dinko Mirić, napomenuvši odmah kako je mnogo puta prozvan od strane medija na što je gradonačelnik komentirao: „Zasluženo!“ Mirić je nastavio rekavši kako će nakon tehničkog pregleda i utvrđenja nedostataka, sve biti otklonjeno, uz prisustvo dovoljnih sredstava.

Dobre vijesti stižu iz Čistoće i Libertasa

Potom je riječ dobio Pero Kaciga, direktor Čistoće koji je izvijestio o nabavi dvaju novih kamiona koji će uvelike olakšati posao zaposlenicima. „Naručili smo i kamion za pranje kontejnera koji će pranjem na licu mjesta bitno pomoći, a ujedno služi i za čišćenje grafita i žvakaćih guma“, rekao je Kaciga. Napomenuo je i da je javni WC na Pilama gotov, no nije otvoren jer nije potrebno zbog malog interesa. „Peskarija se sutra zatvara i trebala bi biti gotova kroz 15 dana, a do 1. travnja bit će gotove i Ploče“, izjavio je direktor Čistoće.

Đuro Deranja, direktor Libertasa također je imao lijepe vijesti. „Novi autobusi, njih čak šest, danas su krenuli iz Zagreba što znači da ćemo se, ako sve bude u redu, do Dana žena voziti u novim autobusima“, rekao je Deranja. Također je spomenuo kako jeliniji broj tri koja ide na Nuncijatu dodan još jedan autobus kako bi kašnjenja bila manja. Iskoristio je priliku i za ispriku: „Ispričavamo se našim korisnicima jer se trenutno moramo ići okretati na Dubac i to utječe na vrijeme budući da dnevno radimo 250 kilometara više.“

Popularni Članci