NEŠTO SE IPAK DOGAĐA Dubrovnik će glumiti Izrael u HBO produkciji, pregovara se i za zimski homeport

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U Dubrovnik stiže još jedna filmska produkcija, a pregovara se i s jednom kruz kompanijom kojoj bi Dubrovnik trebao postati home port tijekom zime.

Gradonačelnik Mato Franković je otkrio kako ovih dana u grad stiže snimati HBO produkcija.

- Dubrovnik će glumiti Izrael jer tamo ne mogu poći, u lockdownu su. Ekipa je većinom američka i odgovara im Dubrovnik jer smo otvoreni, a uz to uspijevamo održati dobar zdravstveni standard i sigurnost što je jako važno u filmskoj industriji - kazao je Franković dodavši kako će dolazak poznatih glumaca biti velika promocija za iduću godinu.

Ovaj tjedan je počelo snimanje filma 'The Unbearable Weight of Massive Talent' u Vili Šeherezada koje bi trebalo trajati 15 dana. U Dubrovnik su stigli  Nicholas Cage i Pedro Pascal. Također, snima se i film 'The Islander' s brojnim poznatim glumcima. 

Franković je najavio tijekom dana sastanak putem Zooma s jednom kruz kompanijom koja je pokazala interes za uvođenje zimskom home porta iz Dubrovnika.

- To bi bilo interesantno ako se dogodi. Znat ćemo konkretnije detalje, ali dat ćemo maksimalnu podršku da se održe zdravstveni standardi - poručio je on. Franković se osvrnuo i na zimski red letenja.

- Ne možemo očekivati da će kompanije letjeti s praznim zrakoplovima. Vodimo intenzivne razgovore s Lufthansom da ipak ovaj let za Dubrovnik pokušamo održati i to će biti vezano za ove kruz kompanije i njihov interes. Razgovaramo intenzivno s LOT-om jer nam je poljsko tržište bilo ovaj put alternativno za spajanje s SAD-om. Pokušat ćemo to očuvati za ovu zimu jer želimo da se nešto dogodi, ali najave ne mogu biti optimistične zbog određenih resekcija i povećanog broja zaraženih - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

A.Čakić

Popularni Članci