STIGLI BESPLATNI AUTOBUSI Franković: Ukupno ćemo nabaviti 34 autobusa, cilj je uvesti besplatan prijevoz za sve sugrađane (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U Dubrovnik su stigla tri autobusa koja su nabavljena novcem EU fondova. Novopridošle autobuse je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

Radi se o ukupno 11 autobusa. Ostali će pristići u sljedećih tjedan dana. Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iz fondova EU iznosi 18.000.000,00 kuna.

Riječ je o MAN autobusima dužine 12 metara, marke MAN, tehnički i ekološki naprednijima s obzirom da se radi o generaciji 2021. godine. 

- Ne stajemo ovdje. U idućaa dva tjedna idemo u novi ugovor za još 23 autobusa. Ukupno će tu biti 34 nova autobusa. Ne stajemo niti na tome. Ići ćemo i u nabavku električnih autobusa. Cilj svega je pomladiti flotu, a trošak koji pokriva Europska unija usmjeriti u besplatan prijevoz svih sugrađana. - rekao je Franković.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić dodao je kako će autobusi početi voziti do kraja svibnja, iskazavši zadovoljstvo da se dobiva moderniji vozni park.

S Frankovićem i Vojvodićem, novi vozni park obišla je i pročelnica Upravnog odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju pročelnica Zrinka Raguž.

Investicija nabavke 11 autobusa financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

Popularni Članci