POVEZIVANJE MONTOVJERNE, BOSANKE I VIKTORIJE Stigao je električni mini autobus, testne vožnje najavljene za sutra

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Prvi električni mini autobus marke Karsan stigao je u Grad Dubrovnik te će tijekom sutrašnjeg dana u suradnji s gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik započeti s testnim vožnjama na planiranim lokacijama, napisao je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Mato Franković.

"Sukladno ranijim najavama, probne vožnje planirane su na Montovjerni, gradskom području koje dosada nije bilo povezano javnom gradskom linijom, kao i na Bosanci i Viktoriji gdje je u planu uvođenje nove kružne linije. Testni autobus u vlasništvu tvrtke Wawa u potpunosti je na električni pogon te bez emisije štetnih plinova, a kapacitet mu je 25 putnika", pojasnio je gradonačelnik Franković.

Sukladno ranijim najavama, probne vožnje u narednih pet dana planirane su na Montovjerni, gradskom području koje dosada nije bilo povezano javnom gradskom linijom, kao i na Bosanci i Viktoriji gdje je u planu uvođenje nove kružne linije. Testni autobus u vlasništvu tvrtke Wawa u potpunosti je na električni pogon te bez emisije štetnih plinova, a kapacitet mu je 25 putnika. Za neometan pristup i vožnju svim građanima, autobus je u potpunosti prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom, osoba slabije pokretljivosti, kao i dječjih kolica.

Popularni Članci