STANARI PETRA SVAČIĆA: U slijepoj smo ulici, a i inspekcije su slijepe!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixsell/DD, Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
'Uveli su nam jednosmjernu ulicu pa smo sada najudaljenija ulica od centra Grada. Prešli smo i preko toga. Uz amen Grada i 'Dubinog GUP-a' nam se u slijepoj ulici grade visoke zgrade za koje ne bi izdali dozvolu u Turkmenistanu, a ne u jednom Dubrovniku. Cesta je zadnji put asfaltirana kada je Josip Broz dolazio Marijanu Kockoviću u posjet,' započinju svoju priču stanari Ulice Petra Svačića.

'Svoju cestu smo početkom ovog stoljeća asfaltirali o svom trošku i to nakon što su Vodovod, Telekom i HEP radili sve podzemne radove. Kada se ulica asfaltirala došao je tada ponovno Vodovod i ponovno sve raskopao,' kažu razočarani mještani te ulice kojima gosti nerijetko daju loše ocjene smještaju na internetskim portalima upravo zato što s automobilima nerijetko zalutaju u potrazi za privatnim smještajem, dok ih satelitska navigacija krivo navodi. Kažu da navigacija gostima pokazuje kako je Ulica Kardinala Stepinca dvosmjerna, a nije pa nastaje tortura.

'Je li sramota da mi za gradnju stambene kuće moramo imati dva parkirna mjesta, a da Hotel Kompas ima garažu za tucet vozila? Radi Kompasa i Hotela More kojem radnici ulaze u našu ionako gužvovitu ulicu se i uvela jednosmjerna cesta. Tko takvim investitorima izdaje dozvole? Sada su još od Sanitata zakupili parking na cesti i naravno barikadirali ga kako to dolikuje onoj izreci da su došli divlji kako bi istjerali pitome,' govori nam jedan od stanara pokazujući ZK uložak iz kojeg je vidljivo kako Ulica Petra Svačića ima pravo služnosti u svrhu prolaza vozila i njihovog okretanja, no investitori i izvođači vila ispod ceste su zanemarili navedeno pravo služnosti i na tom mjestu izgradili parking i arlu, zbog koje stanari nemaju mogućnost normalnog okretanja.

Pitaju se zašto gradske institucije i inspekcije ne rade svoj posao i ne štite interese građana dok se veliki investitori bave malim i velikim prijevarama na njihovu štetu.

Popularni Članci