'Srđevci' se odrekli naknada koje ostvaruju u Gradskom vijeću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Iz Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad izvijestili su kako se odriču svoje vijećničke naknade. Podsjetimo, uz njih, dosad su to napravili vijećnici HDZ-a i DUSTRA-e. 

"Da je nekim slučajem danas 2013., 2014.,2015., 2016., 2017. godina, HDZ i bivši sudionici Dubrovačkog dogovora mjeru ukidanja vijećničkih naknada nazvali bi – populizmom.

No upravo ih je Srđ je Grad svih ovih godina predlagao, pa makar i u obliku smanjenja naknada, no isti je ovaj današnji HDZ, kao i ondašnji, koji je bio dio Dubrovačkog dogovora, te prijedloge uporno odbijao.

No, danas su vremena drukčija i HDZ se igra „dobrih momaka“. Sad su odjednom spremni na odricanja i vrlo „socijalno osjetljivi“.

Što se tiče Srđ je Grad, mi javno pozdravljamo ovakav prijedlog i tražimo da se osim vijećničkih naknada isto napravi i s naknadama za rad političkih stranaka i nezavisnih lista. Ove će se naknade Srđ je Grad odreći do 30.09.2020, a sredstva će biti usmjerena u socijalni paket mjera najugroženijim građanima.

Podsjetimo kako vijećnička naknada iznosi 1.500 kn po vijećniku netto što s porezima i doprinosima bude negdje iznad 2.100 kn, dok naknada za rad političkih stranaka iznosi 3.500 kn po vijećniku odnosno 3.850 kn po vijećnici.

Stoga pozivamo i ostale dionike političkog života da nam se pridruže u ovim složenim vremenima. Uvjereni smo da će HDZ na ovo pristati, možda i teška srca, ali ipak…," stoji u priopćenju. 

Popularni Članci