'

'Srđ je vaš, a Marjan je naš'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: portaloko.hr
Na javnoj tribini pod nazivom „Srđ je vaš, a Marjan je naš“ održanoj u Splitu gostovao je Đuro Capor iz građankse inicijative „Srđ je naš“. Donosi Dalmacija news.

Capor je na tribini govorio o naporima koje su poduzeli u zadnjih sedam godina kako bi zaštitili brdo iznad Dubrovnika od privatnih interesa. Capor je u svom izlaganju pokušao i povuči paralelu između Srđa i Marjana.

Područje dubrovačke gradske jezgre s kontaktnom zonom koje je pod zaštitom UNESCO-a gotovo je pet puta veće nego područje splitske gradske jezgre pod zaštitom UNESCO-a, a osnovni je problem u nedostatku kontaktne zone u koju bi trebao ući i Marjan.

Đuro Capor smatra da je ključnu ulogu u tom projektu odigrao Ivo Sanader sa zakonom o golfu i s nezakonitom promjenom plana. „Iako je ministar Bauk utvrdio da Vladin povjerenik ne može mijenjati planove, prema Vladinom povjereniku nisu poduzete nikakve sankcije. Opstrukcije su nakon toga krenule od Branka Grčića koji nam je prijetio odštetom, pa su se pojavile sumnje u ispravnost referendumskog pitanja, a najnoviji ministar turizma rekao je da projekt na Srđu zaslužuje biti jedna od strateških investicija“, rekao je Đuro Capor, piše Dalmacija news.

Popularni Članci