'Srđ je naš' dočekao studente iz Zagreba

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Odbor za referendum i građanska inicijativa ‘Srđ je naš’ dočekali su kod Konzuma u Gružu autobus studenata iz Zagreba koji su došli glasovati na referendumu o golf resortu na Srđu, koji će se održavati u sutra, 28. travnja 2013. godine od 7 do 19 sati.

Igor Miošić je u ime Odbora zahvalio svim volonterima na silnom trudu i satima rada, kako bi se prikupili potpisi, te informirali građani o referendumu.

‘U nedjelju 28. travnja 2013. održat će se reFERenDUm na kojem će osobe s pravom glasa i prebivalištem u Dubrovniku moći odlučiti za ili protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa, prema kojem se, pored jednog i pol golf igrališta, predviđa izgradnja elitnih vila i apartmana namijenjenih prodaji’, dodao je Miošić.

‘Osim mladih, veliku zainteresiranost za izlazak na referendum pokazuju i stariji. Proteklih dana dobijamo pozive starijih i nemoćnih, koji se raspituju kako ostvariti svoje glasačko pravo na predstojećem referendumu. Ovom prilikom ih želimo obavijestiti da se obrate na telefon povjerenstva za provedbu referenduma na telefon 020/ 448 -105, gdje će dobiti sva uputstva’, stoji u priopćenju.

Romana Kalauz, dubrovačka studentica u Zagrebu izjavila je kako je građanska dužnost glasovati na referendumu o ovako velikom projektu te da joj nije bio problem provesti noć u autobusu kako bi mogla glasovati. ‘Pozivamo sve volontere i simpatizere da dođu danas u 17.30 kod fontane na Uvali Lapad. Zajedno ćemo se proveseliti nakon napornog rada, a svirat će grupa Father McKenzie’, stoji u priopćenju.

Marko Ercegović, iz ‘Srđ je naš’ je zaključio: ‘ReFERenDUm je instrument direktnog odlučivanja putem kojeg građani ostvaruju pravo donošenja odluka u pitanjima koja svojim značenjem zahtjevaju sudjelovanje svih građana. Pravo na reFERenDUm nisu vam darovali nositelji vlasti. Pravo na reFERenDUm izborili ste vi - građanke i građani Dubrovnika svojim potpisima. Građanima se u političkoj teoriji smatraju osobe koje sudjeluju u donošenju političkih odluka. Podanicima se smatraju osobe o kojima odluke donose vlastodršci. ReFERenDUm je prigoda da budemo građani. Iskoristimo tu prigodu. Izađimo u nedjelju na birališta i donesimo odgovornu odluku. Neka se i naš glas čuje!’

 

Popularni Članci