SRAMOTNI BIVŠI LIBERAL Glasajte za HDZ, to su novi ljudi, a ni Karamarko nije tako strašan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Prof. Ivo Banac u dvorani Visia održao je tribinu pod naslovom "Dubrovnik, jučer, danas, sutra - izborne perspektive".

Nije rečeno ni navedeno tko tribinu organizira, pa se samo može pretpostaviti po logici tko od izrečenog na tribini dobiva. Uglavnom, dugogodišnji liberal i istaknuti pripadnik u hrvatskim uvjetima lijeve političke scene založio se za dvije opcije, listu HDZ i partnera i listu Srđ je Grad na čelu s Marom Kristićem. U daljnjem promišljanju uvaženi profesor prednost je dao HDZ-u s obrazloženjem da je riječ o novim ljudima koji nisu sudjelovali u Dubrovačkom dogovoru. Tako je, naime, objasnio Maru Kristiću koji je ostao malo začuđen, nakon što je u finalu ispao iz preporuke.

No, veći dio tribine bio je posvećen liku i djelu Andra Vlahušića, njegovim činima od 2009. kad je postao gradonačelnik, do danas, uz zaključak Vlahušić mora pasti. Profesor Banac naveo je afere Šipan, Revelin, Golf, zidine, uz Vlahušića, optužio i njegovu stranku HNS, a Dubrovački vjesnik proglasio stranačkom novinom.

Govoreći o HDZ-u generalno istaknuo je da mediji pokušavaju ocrniti šefa stranke Tomislava Karamarka, te da Karamarko nije onakav kakvim ga medijski specijalci prikazuju.

Tekst je bez naslova preuzet u cijelosti od portala dubrovacki.hr autora Antuna Masle

Popularni Članci