Španja koristi gradski stan od 2007.

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.forum-opp.com/
'Nastavno na medijske napise o stambenom zbrinjavanju proslavljenog dubrovačkog paraolimpijca Mihovila Španje dužni smo javnost izvijestiti o tome kako je Mihovil Španja korisnik gradskog stana od 2007. godine,' navodi se u priopćenju za javnost Grada Dubrovnika, koje prenosimo u cijelosti.

'U potpunosti smo svjesni Španjinih plivačkih uspjeha, ali u ovom trenutku ne postoji pravilnik ili druga pravna osnova poput natječaja na temelju kojeg bi Mihovil Španja dobio od Grada Dubrovnika stan u vlasništvo. Također, ne postoji niti pisani zahtjev ili molba sportskog kolektiva, Plivačkog kluba Jug, kojim bismo stambeni prostor ili sredstva za njegovu kupnju mogli ustupiti njihovim bivšim ili sadašnjim članovima.

Na temelju zaključka Gradskog poglavarstva od 20.12.2006.g. Grad Dubrovnik je s imenovanim zaključio dana 9.siječnja 2007.g. ugovor o čuvanju stana na adresi Stjepana Cvijića 18, Dubrovnik, površine 43,09 m2.

Mjesečna naknada za uporabu stana iznosi 152,02 kn

Što se tiče stanova koji se grade vaterpolistima Vaterpolski kluba Jug, podsjećamo da je investitor gradnje, kao i obvezni isporučitelj stanova Vaterpolski klub Jug, a ne Grad Dubrovnik.

Gradska uprava pronašla je zemljište, oslobodila komunalnog doprinosa i podmirila dugove iz mandata prošle gradske vlasti prema VK Jug, čime su se stekli preduvjeti da klub gradnjom stanova može izvršiti ugovorne obveze prema ugovorima koje je sklopio sa svojim igračima, a koji ga obvezuju na kupnju ili gradnju stanova za igrače.

S obzirom na to, Vaterpolo klub Jug jedini raspolaže zgradom sa petnaest stanova koja se gradi u gradskom naselju Solitudo i Grad Dubrovnik ne može utjecati na način kojim će VK Jug upravljati svojom imovinom.

Plivači Jovanović i Španja svoje stambeno pitanje trebaju rješavati kroz dogovor plivačkog i vaterpolskog kluba koji raspolaže stanovima, o čemu svjedoči i dopis odvjetnika Sanje Jovanović koji od kluba traži ispunjenje obveze prema gđici Jovanović, a koji je poslan i gradonačelniku na znanje.

O svemu navedenom gradonačelnik Andro Vlahušić je Mihovila Španju izvijestio na sastanku koji je održan 11. travnja u Uredu gradonačelnika te ga uputio kako Plivački klub Jug može biti nositelj zahtjeva, a da će Grad Dubrovnik zajedno s klubom nastaviti tražiti rješenje stambenog zbrinjavanja njihovih proslavljenih plivača.

Nakon toga, klub nije dalje komunicirao s Gradom.

Medijski istupi u specifično vrijeme dovoljno govore o njihovim motivima, ali se nadamo da će predstavnici Plivačkog kluba Jug, Vaterpolskog kluba Jug i Grada Dubrovnika sjesti za zajednički stol kako bismo ovaj problem riješili na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana.'
 

Popularni Članci