'

'Šminkanje zbog izbora ne dolazi u obzir!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dinko Mirić, pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte, na redovnom kolegiju direktora komunalnih poduzeća obavijestio je javnost i prisutne o nekima od najvećih građevinskih radova na području Dubrovnika što je gradonačelnik komentirao i dopunio.

Tijekom čitavog sastanka, napetost između Mirića i Vlahušića bila je vrlo očita, no prisutnima humoristična, posebno u trenutku kada je Mirić dobio riječ, a gradonačelnik ga u šali prozvao svojim zamjenikom zbog njegovih sveprisutnih komentara na gotovo svaki spomenuti projekt.

Na otvaranju teme o Ilijinoj glavici, Mirić je prisutne pozvao na obilazak gradilišta kako ono što on govori „ne bi bilo previše bajkovito“.

„Radovi idu izvanredno“, rekao je Mirić u nastavku te dodao kako se očekuje da će prekid prometa trajati 7 do 10 dana. Spomenuo je i da će daljnja izvedba radova na skretanju iz Ulice Andrije Hebranga u Nazorovu teći po uzoru na idejni projekt jer glavni projekt, kako kaže, bitno usporava promet. „Prometnom studijom je utvrđeno da manji broj vozila u glavnom projektu usporava cijeli promet na Ilijinoj glavici za 30 posto stoga je ovim rješenjem taj problem otklonjen“, rekao je Mirić.

Od ostalih radova, pročelnik je spomenuo da jedino Gruž kaska u radovima i to zbog Vodovoda koji je obavljao svoje radove dok će se Batala za sav promet otvoriti za najviše 15 dana. Spomenut je i Srđ te je Mirić čvrsto obećao kako će se do 16. ožujka postaviti svih 14 postaja križnog puta.

„Treći mjesec će biti intenzivan tako da sve bude gotovo i da se promet počne odvijati normalno dok će se u četvrtom mjesecu sve sređivati“, rekao je Vlahušić pri kraju sastanka. „Oni radovi koji ne ugrožavaju odvijanje prometa će se raditi i tijekom sezone“, dodao je gradonačelnik.

„Gruž strašno kasni“, rekao je Rikard Rosetti. „Sve treba sanirati i napraviti novu kanalizaciju odnosno ono što se trebalo napraviti prije 30 godina. Što se tiče Lapadske obale, imali smo intenzivne razgovore s ljudima koji rade studiju o utjecaju na okoliš, no to zahtjeva jako puno vremena te kasni barem šest mjeseci. Po završetku studije moći će se raditi marina kod hotela Lapad.“

Na kraju kolegija, Pero Mišković postavio je pitanje gradonačelniku o mogućnosti presvlačenja Lapadske obale zbog primjedbi građana na što je Andro Vlahušić odgovorio: „To je obveza privatnog koncesionara. Šminkanje u korist izbora ne dolazi u obzir!“

Popularni Članci