SLUČAJ 'VJENČANJE GODINE' Wohlfart: Dio navedenih dugova postoji, rekao sam svima da se jave Amerikancima

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: Screenshoot/Vogue
Glavni producent 'vjenčanja godine', multimilijunašice Fabiole Baracasa i bankara Jasona Beckmana u Dubrovniku, vlasnik tvrtke Četiri D d.o.o. iz Zagreba, Denis Wohlfart javio se Dubrovačkom dnevniku nakon naših tekstova o dugovima koji su ostali prema podizvođačima.

- Moram reći kako je ovaj negativni medijski publicitet djelovao pa su se stvari počele kretati s mrtve točke – kaže Wohlfart koji ne poriče kako postoje dugovanja, ali tvrdi kako je riječ o 20-ak posto dogovorenih iznosa.

- Meni se Amerikanci ne javljaju već više od dva mjeseca, a nakon što sam im poslao troškovnik. Tada su se javili i rekli da su oni iznenađeni i da je to katastrofa, a sve smo te troškove dogovorili – tvrdi vlasnik Četiri D i kaže kako nije točno da izbjegava ljude kojima je dužan novac već da se redovno čuju i vide.

Kako smo pisali, najviše je ostao dužen Ivici Slišku, odnosno njegovoj tvrtki Sliško d.o.o. koja je radila čitavu scenografiju i prema tvrtki Eldra Igora Dražića, a koja je za vjenčanje radila ozvučenje i rasvjetu.

- Na zadnjem sastanku, konkretno s gospodinom Sliškom i gospodinom Dražićem, dogovoreno je da svoja potraživanja pošalju sami direktno Amerikancima, to je gospodin Dražić i učinio, pa je baš u prošli petak dobio 50 posto iznosa i jučer mu je uplaćeno ostalo - rekao nam je Wohlfart i dodao kako ostali to nisu napravili, ali da misli da sada hoće jer je urodilo plodom.

Iz dokumentacije koju posjeduje Dubrovački dnevnik, vidljivo je kako je američka tvrtka Candence Owens u potpunosti isplatila Denisa Wohlfarta, ali su, kako on kaže, nastali 'veliki dodatni troškovi koji su poslije šokirali Amerikance'.

Glavni producent spektakla koji još uvijek puni stranice svjetskih magazina naglašava kako u cijeloj priči oko dugova nitko ne spominje Alekseja Para.

- On je bio nositelj projekta skupa sa mnom, ali je nakon što sam mu isplatio novac otišao na more i ne javlja se nikome – kaže Wohlfart. Paro je na spominjanje njegovog imena u ovom kontekstu jučer poručio da će se kroz nekoliko dana, kada prikupi dokumentaciju, obratiti javnosti.

Denis Wohlfart na kraju tvrdi i kako nema ništa s dugovanjima prema osobama koje su bile angažirane kao čistačice ili čuvari te kako je za njihov angažman kao 'location manager' bila zadužena Kristina Skvrce.

-          Svi ljudi koje sam ja angažirala su plaćeni za poslove za koje smo ih angažirali, a Wohlfart je za sebe i svoje potrebe angažirao iste te ljude da mu rade na Lovrijencu i sad očekuje da mu to netko drugi plati – odgovorila  je za Dubrovački dnevnik Kristina Skvrce. Dodaje kako su Amerikanci njoj uredno platili cjelokupan iznos za posao koji je obavljen. Kaže da Wohlfart očito u troškove nije ukalkulirao i ljude koje je angažirao za poslove čišćenja i slično. Isto tako, naglašava da su sve druge tvrtke koje su bile angažirane od strane Amerikanaca uredno plaćene i za njima se 'ne vuku nikakvi repovi'.

Slučaj 'nestale recepcije'

O 'nestaloj recepciji', odnosno oplati pulta iz Kazališta Marina Držića, Wohlfart je rekao kako on nema veze ni s time.

-          Nakon Snoop Dogove  večere je netko ukrao recepciju iz kazališta. To treba eventualno nekome tko ima pansione ili apartmane, ali  tereti se mene naravno za to. Ja ne znam gdje   bi ja to stavio u stan od 32 kvadrata u Zagrebu – brani se Wohlfart.

O nestanku oplate obaviješteni su i Amerikanci koji su odgovorili kako je riječ o 'nemaru organizatora' te da neće nadoknaditi tu štetu.

Činjenica kako  u rujanskom broju uglednog  Voguea foto priča o 'vjenčanju godine' objavljena na tri stranice jasno govori kako cijela ova saga o dugovima nije uspjela baciti sjenu na ovaj događaj, barem ne u međunarodnim razmjerima.

Na žalost, što se Hrvatske tiče, priča o tome da netko angažira ljude koje poslije ne plati, nije nikakva novost. 

Popularni Članci