'

SLAVLJE LJEKARNE ČEBULC Svečanim okupljanjem obilježili 25 godina postojanja (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dean Tošović/Foto Adria
Prigodnom svečanošću na kojoj su se okupili prijatelji i poslovni partneri obitelji Čebulc, ova je dubrovačka tvrtka sinoć u Hotelu Dubrovnik Palace obilježila  25. godišnjicu rada i djelovanja.

Ljekarna Čebulc je ove godine uz Festu sv. Vlaha i Dan Grada, dobila Nagradu Grada Dubrovnika koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima i tvrtkama.

 
Prije 25 godina magistra farmacija Maja Čebulc pokazala je hrabrost, poslovnu odvažnost, vjeru u vlastito znanje i iskustvo i otvorila prvu privatnu ljekarnu u Dubrovniku i jednu među deset prvih u Republici Hrvatskoj.  


Pametnim poslovnim potezima, već nakon tri godine, obitelj Čebulc otvara drugu ljekarnu, a potom, 2003., na desetu obljetnicu postojanja, useljavaju u vlastiti prostor u svojoj novoizgrađenoj zgradi u Gružu. U njihovoj firmi danas je zaposlen 21 djelatnik, među njima je sedam magistara farmacije, te deset farmaceutskih tehničara. Obitelj Čebulc na najbolji način slijedi višestoljetnu tradiciju dubrovačkog ljekarništva. Njeguju društveno odgovorno poslovanje, vrijednim donacijama i humanitarnim aktivnostima potpomažu rad udruga u lokalnoj zajednici, napredujući danas kao obiteljska tvrtka u kojoj svojim radom doprinose kćer Mirta i sin Mavro. 

 
Posebno su ponosni na Nagradu grada Dubrovnika koju su ove godine o Festi sv.Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, zasluženo i dobili.

Na prigodnoj svečanosti akademski glumac Maro Banić Nejašmić interpretirao je dijelove iz knjige fra Stipe Nosića o 700 godina Ljekarne Male braće i izvatke iz stručnih radova Zdenke Kesterčanek, ugledne dubrovačke farmaceutkinje, a program je vodio Mislav Ćimić.

Maja i Mario Čebulc uručili su djelatnicima tvrtke prigodne darove i zahvalnice za odanost tvrtki i vrijedan rad i to za 10. godina Blaženki Brzica, Janji Oberan, Josipu Svilokosu i Marijeli Spajić. Za 15 godina nagrađena je Mirta Gudić, a za punih 20 godina odanosti Tamara Ivaniš i Denis Zec. Posebne poklone Čebulci su uručili i svojim vjernim prijateljima Vesni Tršan Kosić i Tihu Tomašiću.

Svečanosti su nazočili, među ostalima, brojni školski kolege Maje i Marija Čebulc iz gimnazijskih dana, među kojima i zastupnica u Europskom parlamentu i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, bivši gradonačelnik Nikola Ćićo Obuljen i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Popularni Članci