SISTEMATIZACIJA ZBOG JEDNOG ČOVJEKA U Čistoći izmislili novo radno mjesto, navodno namijenjeno Maru Kristiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čistoća Dubrovnik 10. studenog donijela je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu sa sistematizacijom radnih mjesta. Pravilnik je donesen kako bi se uvelo novo radno mjesto, a riječ je o mjestu pomoćnik direktora koje je, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, namjenjeno Mostovom gradskom vijećniku Maru Kristiću.

Kristić je u gradskom komunalnom društvu počeo raditi sredinom listopada kao stručni suradnik u Odjelu za razvoj, no čini se kako se dubrovački političar istim nije zadovoljio pa bi uskoro navodno trebao postati pomoćnik direktora, što je radno mjesto koje u društvu dosad nije postojalo.

Međutim, Kristić je već dao do znanja kako 'puca' na rukovodeća mjesta. Tako je, prije nego što je stigao na novo radno mjesto u Čistoći, od Povjerenstva za sukob interesa zatražio mišljenje može li se zaposliti kao direktor Luke Dubrovnik. Povjerenstvo je u rujnu donijelo negativno Rješenje prema kojem saborski dužnosnici ne smiju biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava niti obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima. To se odnosi na trajanje mandata, ali i na rok od 12 mjeseci, nakon prestanka dužnosti.

Podsjetimo, Kristić je prije dužnosti saborskog zastupnika bio zaposlenik Dubrovačko-neretvanske županije, a to je mjesto napustio zbog onog u Saboru. Njegovo mjesto u Županiji nakon odlaska nije upotpunjeno novim zaposlenikom. U Saboru je mijenjao Ivana Kovačića koji je obnašao ministarsku dužnost, no nakon što je premijer Andrej Plenković razriješio Kovačića, on je aktivirao svoj saborski mandat, a Kristić je bez istog ostao te se vratio u Županiju nakon čega je našao radno mjesto u Čistoći.

Popularni Članci