'

Satirični Župljani ismijali sve redom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tradicionalna maškarana povorka prošetala se u nedjelju popodne Stradunom i šalama na račun političara i ekonomske krize nasmijala stotine okupljenih.

U sklopu tradicionalnog Župskog karnevala, maškarani Župljani prošetali su Stradunom prerušeni u slavne političare i celebrityje koje su redom ismijali na pozornici i time svima okupljenima dodatno uljepšali sunčano nedjeljno popodne.

Uz meduze, Gangam Style, Mirise Božića, golf na Srđu, Sulejmana Veličanstvenog, Nove fosile i Alisu, publika je uživala i divila se maštovitosti i uvijek prisutnom humoru. 

Naravno, na tapeti su se najviše našli lokalni političari kojima su nuđeni milijuni za jamčevinu kako bi mandate priveli kraju. Župski karnevo ponudio je i rješenja brojnih aktualnih političkih problema pa je tako samo za ovu prigodu pomirio gradonačelnika i Društvo prijatelja dubrovačkih starina.

Međutim, najmlađima u publici neke stvari i nisu bile najjasnije, tako je jedna mala djevojčica na spomen zatvora pitala mamu: "Mama, a tko to mora ići u zatvor i zašto?"

Samo za ovu prigodu u grad se spustio i golf, a jedan od najskupljih sportova gradonačelnik je zaigrao sa poznatim Tajger Wudsom. Na Stradunu se našla i Alisa u zemlji čudesa kojoj nije bilo jasno gdje se nalazi i zašto mora u EU.

Atmosferu vam prenosimo u fotogaleriji. 

Marina Majić / Danijela Demarin

Popularni Članci