SAMO ĆE GRANIČARA IGRATI 150 LJUDI! Dođite na prve povijesne Gradske ulične igre, drugih možda i ne bude! (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Paula Mattos Habit
Otvaranje prvih Gradskih uličnih igara održat će se u subotu, u 14 sati, ispred Kneževog dvora. Program Gradskih uličnih igara predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare koja se održala u Lazaretima.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su predsjednik udruge Divertimenat Dino Brigović, potpredsjednica Deša Ficović Kosović, član Udruge i predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović i članice Udruge Tanja Perović i Andrea Klečak.

Igre se održavaju u organizaciji Udruge Divertimenat, kotara Grad, uz pomoć Škole trčanja Dubrovnik i Grada Dubrovnika.

Gradske ulične igre će se odvijati do 28. ožujka, na nekoliko lokacija u Gradu. Deset je uličnih igara u kojima će snage odmjeriti 12 ekipa u međukvartovskom ogledu, a broj prijavljenih građana je dosegao brojku od 261 osobe. U igrama sudjeluju samo osobe iznad 25 godina, na vlastitu odgovornost. Igre koje će se igrati su nogomet, basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka. Prijavljene ekipe su: Sveta Marija, Pile, Roko, Prijeko/Peline, Ploče, Zlatni Potok, Nesvrstani (Centar), Nesvrstani, Lapad, Karmen, Hladnica i Bulevar.

Brigović je Dešu Ficović Kosović predstavio kao gorivo ovih događanja i idejnu začetnicu.

- U subotu planiramo grandiozno otvaranje prvih Gradskih uličnih igara. U 14 sati ispred Dvora ćemo postaviti trkalište za alku gdje će se trčati u paru. Bit će smiješno i zabavno nadam se da ćete svi doći, barem narugati se. Imat ćemo muziku i svašta nešto. Kasnije u Klubu pomoraca igrat ćemo tresetu, igrat će je 30 do 40 parova, a tamo ima i gemišta, bit će zabavno. U nedjelju ujutro na igralištu na Pelinama igrat ćemo basket. - rekla je Fićović Kosović.

- Samo će graničara igrati 150 ljudi. Mislila sam da ćemo se igrati između sebe, nisam znao da će ovo biti baš ovako. - dodala je.

U svakom slučaju, finala u svim disciplinama su krajem mjeseca, kad će se organizirati i tulum.

Krstulović je kazao kako će Gradske ulične igre dobro doći za najmlađe da nauče izrađivati praćke, puške na čepove... Svakako, izrađivat će se i karići.

- Nazvao me prijatelj od oca koji ima 79 godina i pitao me je li istina. Dakle, je li istina da radimo kariće na balinjere. Jest, istina je. Samo ne znamo hoće li biti na balinjere ili na one kotače od rola. I spustit ćemo se karićem ako nam konzervatori dozvole. - zaključio je Krstulović.

- Dođite. Jer prve su povijesne, a možda drugih i ne bude! - rekli su kroz šalu članovi udruge Divertimenat.

Program prvih Gradskih uličnih igara detaljno provjerite OVDJE.

Popularni Članci